Σούρας για τους εξορκισμούς: Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας – Είναι απατεώνες που εκμεταλλεύονται ασθενείς

Σούρας για τους εξορκισμούς: Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας –
Είναι απατεώνες που εκμεταλλεύονται ασθενείς

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Χρήστος Συμεωνίδης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου. Οι εξορκισμοί έγιναν δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Χρήστος Συμεωνίδης μίλησε στο MEGA, καθώς υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το εάν ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης την αστυνομία για την «εκδήλωση».

«Έγινα γνώστης του θέματος προχθές από το MEGA και την εκπομπή σας, που είχατε βγάλει τον επικεφαλής των εκδηλώσεων που ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία για την βοήθεια που παρείχε. Επ’ ουδενί και για κανέναν λόγο δεν βοήθησε η ΕΛ.ΑΣ., ούτε βοηθήσαμε, ούτε συμπαρασταθήκαμε, ούτε καν παρευρεθήκαμε. Δεν ήταν της αρμοδιότητάς μας. Στις 5 Αυγούστου που έγινε μία επίσκεψη στο ΑΤ για να ζητήσουν την άδεια για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενημερώσαμε ότι δεν είναι αρμοδιότητά μας και πρέπει να απευθυνθούν στον αρμόδιο φορέα του δήμου Θεσσαλονίκης. Στις 7 Αυγούστου που κάνανε την εκδήλωση, η αστυνομία καλούμενη για διατάραξη βεβαίωσε τη δέουσα παράβαση»,

«Όταν έγινε η εκδήλωση η αστυνομία δεν ήταν εκεί. Όταν υπάρχουν εκδηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, τότε η αστυνομία καλείται για να διαπιστώσει εάν ισχύει. Σαν μέτρα για την εκδήλωση η αστυνομία δεν ήταν παρούσα. Η αστυνομία έδωσε το «παρών» μόνο όταν κλήθηκε για την διατάραξη και την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Ήταν μία παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας και μία παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, η οποία αρμοδίως διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα»

»Κάθε περίπτωση διαφέρει. Το να «διαλύσεις» δημοσίως την εκδήλωση είναι πώς το κρίνεις εκείνη την ώρα. Γίνονται κάποιες υποδείξεις, βεβαιώνονται κάποιες παραβάσεις, και από εκεί και πέρα επιλαμβάνονται οι αρμόδιοι. Το πώς θα επιληφθεί ένα περιπολικό είναι με το να κρίνει εκείνη τη στιγμή τα δεδομένα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όπως τα έλεγε και αυτά που έλεγε ο επικεφαλής της οργάνωσης που βγήκε στην εκπομπή σας. Μιλώντας ως άνθρωπος και όχι με την ιδιότητα του αστυνομικού θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι σοβαρός, οι άνθρωποι αυτοί είναι “αλλού”», πρόσθεσε.

Σούρας: «Έχουμε 2022 και υπάρχουν εξορκισμοί;»

Ο κ. Σούρας μίλησε για τις εν λόγω εκδηλώσεις και σχολίασε την ποιότητά τους, επισημαίνοντας πως αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και εκμεταλλεύονται ενδεχομένως τους «πραγματικούς» ασθενείς.

«Η δικαιοσύνη πού είναι; Είναι εκμετάλλευση ασθενών. Έχουμε 2022 και υπάρχουν εξορκισμοί; Υπάρχουν άτομα που αρρωσταίνουν και καταφεύγουν σε αυτούς τους απατεώνες. Το πρόβλημα είναι ότι τα βιντεάκια κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube, μπορούν να τα δουν όλοι, και ρωτάω: Πού είναι η ελληνική Δικαιοσύνη;», είπε ο κ. Σούρας όντας κατηγορηματικός.

«Τα άτομα αυτά είναι άρρωστα ήδη ψυχικά και τα εκμεταλλεύονται. Εξορκισμοί στην Ελλάδα το 2022; Πάμε δηλαδή στον «Εξορκιστή» την ταινία του Χόλιγουντ; Υπάρχει ιερό και όσιο, να βλέπουμε αυτά τα βιντεάκια και να βγαίνει αυτός ο απατεώνας και να μιλάει με αυτόν τον τρόπο; Υπάρχουν  υποβόλιμα άτομα, τα οποία η βούλησή τους δεν είναι ανεπτυγμένη, οι ψυχικές ασθένειες περιέχουν υποβολιμότητα. Δεν έχουν την βούλησή τους στο έπακρο. Αυθυποβάλλονται, είναι ένα κακό θέατρο», τόνισε.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που βγαίνει με την μούρη του στην τηλεόραση και παίζει τον παπά, δεν ξέρω εάν είναι παπάς, δίνει συνεντεύξεις, είναι άνετος, και δεν υπάρχει το χέρι της δικαιοσύνης. Υπάρχει εισαγγελέας που έχει καλέσει αυτόν τον άνθρωπο; Ο άρρωστος δεν φταίει που πάει εκεί, φταίει αυτός που εκμεταλλεύεται», κατέληξε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.