Στάση εργασίας απο τις 15/7 στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία η πόλη

Στάση εργασίας απο τις 15/7 στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία η πόλη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο 15/7 η πόλη της Θεσσαλονίκης για έξι ώρες καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε νέα στάση εργασίας.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων :

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ:

«Τον δρόμο της άδικης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, που προχωρά σε στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το πράττει παρ’ ότι:

1) ρυθμίστηκε νομοθετικά το ζήτημα των επιδομάτων και

2) με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση.

«Μολονότι το ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και προσθέτει: «Το ζήτημα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και αυτό δρομολογημένο. Εξάλλου, η ΣΣΕ δεν αφορά ζητήματα μισθοδοσίας, που είναι πλήρως ρυθμισμένα, επομένως, δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών».

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.