Σταϊκούρας: Δύσκολη «άσκηση» το fly over – Πόσο θα μειώσει το κυκλοφοριακό η λειτουργία του μετρό

Σταϊκούρας: Δύσκολη «άσκηση» το fly over – Πόσο θα μειώσει το κυκλοφοριακό η λειτουργία του μετρό

 Κατηγορηματικός ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024, εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη. Αυτό ξεκαθαρίζεται με εμφατικό τρόπο και από την ανάδοχο εταιρία και την ηγεσίου του υπουργείου Μεταφορών, σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πρώτα η λειτουργία του Μετρό και μετά οι εργασίες για τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο, καθώς το Fly Over είχε συμβασιοποιηθεί από το 2022 και έπρεπε να αρχίσει να κατασκευάζεται. Παράλληλα επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα έργο με το άλλο – και από γεωγραφική θέση.

«Το Fly Over πράγματι είναι μια δύσκολη άσκηση, γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών. Είχε μια δυναμική η συγκεκριμένη άσκηση. Συμβάλλουν κι άλλα υπουργεία και φορείς της πόλης. Σε συνεργασία με το το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το ΥΜΑΘ, την Περιφέρεια, προσπαθούμε να δούμε τι άλλες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, υπενθυμίζοντας και την ενίσχυση του ΟΑΣΘ καθώς πλέον κυκλοφορούν 300 περίπου αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε σχέση με 250 πριν από 1,5 μήνα.

«Πριν απο την ταλαιπωρία που αναγνωρίζω, υπάρχει μια καχυποψία – αν ο πολίτης, δεδομένου ότι αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα, πειστεί, το επόμενο διάστημα θα πάμε καλά. Προσπαθούμε να τηρήσουμε το χρόνο» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.