Στην Βουλή έφτασε το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στον δήμο Ωραιοκάστρου

dimarxeio-oraiokastrouΕρώτηση στην Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς με θέμα την πληρωμή 37 εργαζομένων στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης του δήμου Ωραιοκάστρου  κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Παράλληλα …
στην ίδια ερώτηση οι δύο βουλευτές κατηγορεί για μετατόπιση ευθυνών από την πλευρά της διοικήσης του δήμου. Δείτε αναλυτικά

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 Θέμα: Να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ) τα δεδουλευμένα τους

Απλήρωτοι παραμένουν, από τη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2013, οι 37 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ)

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, είναι αγανακτισμένοι καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ιδιαίτερα τώρα εν όψει του χειμώνα που τα έξοδα αυξάνουν.

Η δημοτική αρχή, αντί να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους την άμεση πληρωμή τους, αρκείται να ρίχνει την ευθύνη στην διαχειριστική αρχή της ΕΕΤΑ, η οποία δεν εκταμιεύει προς τους δήμους τα κονδύλια που έχουν κατατεθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Όμως σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και έχει βαριές ευθύνες και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων και τη στέρηση εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλονται εδώ και χρόνια.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία απαιτείται η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:

  • Να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ) τα δεδουλευμένα τους και να πληρώνονται τακτικά κάθε μήνα.
  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

 

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

 

Ελένη Γερασιμίδου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.