Στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου ειπώθηκαν όλα τα καλώς και κακώς κείμενα

Στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου ειπώθηκαν όλα τα καλώς και κακώς κείμενα

Πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., η προγραμματισμένη ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου. Δυστυχώς με ελάχιστη συμμετοχή (μόλις 15 μέλη παρόντα, από τα 90 οικονομικώς τακτοποιημένα), παρόλες τις συνεχείς ενημερώσεις και προσκλήσεις των μελών του ΔΣ του συλλόγου. Τα θέματα ημερησίας διάταξης ήταν:

  • Εκλογή Δ.Σ. γενικής συνέλευσης
  • Οικονομικός Απολογισμός
  • Απολογισμός δράσεων
  • Απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και της ελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης
  • Έγκριση νέων μελών
  • Διαγραφή μη οικονομικά τακτοποιημένων μελών
  • Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall)
  • Συζήτηση περί προβλημάτων – προτάσεων για την ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς και λήψη αποφάσεων αυτών

Εφόσον εκλέχθηκε το Δ.Σ. της γενικής συνέλευσης, έγινε ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους (2019), η αποδοχή των νέων μελών, καθώς και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και της ελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης.

Συζητήθηκαν οι δράσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος για το έτος που πέρασε, καθώς και αυτές που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει το 2020. Τέθηκε ερώτημα από μέλος του ΕΣΩ, ποιος είναι ο λόγος που δεν συμμετείχαμε στο φετινό καρναβάλι. Το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη πως παρόλο που ο ΕΣΩ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του θεσμού αυτού, και όλα τα προηγούμενα έτη συμμετείχε στη διοργάνωση, φέτος δυστυχώς δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Δήμου, οπότε και δεν έλαβε μέρος ως συνδιοργανωτής. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχουμε καλύτερη συνεργασία σε όλες τις εκδηλώσεις.

Συζητήθηκε με πολύ θετικά σχόλια (1ο Φεστιβάλ Αβγού), που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος ώστε να γίνει και αυτή η εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας. Για την φετινή Λευκή Νύχτα – Αγγέλων Έλευσις αναφέρθηκαν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά σημεία που παρουσιάστηκαν. Στα θετικά ήταν η συμμετοχή της ΔΟΠΠΑΩ, της ΔΗΚΕΩ και το σημείο του master chef που προσέλκυσαν πολλούς γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Τα προβλήματα που προέκυψαν από τη συνδιοργάνωση αφορούσαν κυρίως την προώθηση της εκδήλωσης, καθώς και την επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου. Θεωρούμε όμως, θετικά σκεπτόμενοι ότι θα λυθούν και θα υπάρχει θετικό κλίμα και ομαλότερη συνεργασία στις επόμενες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Έπειτα αποφασίστηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση η διαγραφή των μη οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Ενημερώθηκαν τα μέλη που παρευρέθησαν στη γενική συνέλευση για τις εξελίξεις του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». Ο ΕΣΩ τις επόμενες μέρες, βάση του προγράμματος θα ανακοινώσει την πρόσληψη δύο ατόμων, ενός μηχανικού και ενός οικονομολόγου. Θα βγει αναλυτική ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών. Συζητήθηκε το πρόβλημα της αγοράς, όσον αφορά τις ελάχιστες θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες των καταστημάτων. Το πρόγραμμα του «Open Mall» προβλέπει θέσεις στάθμευσης, ωστόσο πέραν τούτου συζητήθηκαν οι κινήσεις του ΕΣΩ, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Αυτό που προβληματίζει όλους τους καταστηματάρχες που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης, είναι πότε θα ξεκινήσουν και τη διάρκεια των έργων για την ανάπλαση της αγοράς. Βάση χρονοδιαγράμματος του προγράμματος τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν τέλος του 2020 και το έργο να έχει ολοκληρωθεί τέλη του 2022. Ο ΕΣΩ στη συνάντησή του με το Δήμαρχο, επισήμανε την αναγκαιότητα τα έργα να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα του 2021, ώστε να μην πληγεί η αγορά κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Προτάθηκε για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο των εργασιών του Open Mall να απομακρυνθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και να γίνουν υπόγειες γραμμές. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει από πλευράς Δήμου.

Τα μέλη ανέφεραν το πρόβλημα που δημιουργούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες παρκάροντας τα Ι.Χ. τους καθ΄ όλη την διάρκεια της εργασίας τους κοντά στα καταστήματά τους, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν οι ίδιοι τις θέσεις των πελατών. Σ΄αυτό το σημείο τονίστηκε και πάλι η απουσία της πλειοψηφίας των καταστηματαρχών από τη σημερινή Γενική Συνέλευση, καθώς το ‘φλέγον’ θέμα που λέγεται «Open Mall» τους αφορά, σας αφορά, μας αφορά εντέλει όλους!!

Έντονη αναφορά έγινε για τους πλανόδιους που στέκονται σε συγκεκριμένα σημεία συνέχεια παρανόμως και δε συμμορφώνονται σε συστάσεις που έχουν γίνει επανειλημμένως. Θα γίνει δεύτερη και τελευταία σύσταση από τα μέλη του ΔΣ για την απομάκρυνσή τους. Τέλος ζητήθηκε από μέλη να παρέμβει το ΔΣ στον Δήμο για να απομακρυνθούν οι βυθιζόμενοι κάδοι από την Λ.Δημοκρατίας. Διαρκώς είναι χαλασμένοι με δυσοσμία αφόρητη, κυρίως τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                Η γενική γραμματέας
Βασίλης Ιακωβίδης                       Λαζαρίδου Βιολέτα

Το κατάστημα coffee island που βρίσκεται στην Λ.Δημοκρατίας 31 για μια ακόμη φορά πρόσφερε καφέ σε όλους όσους παρευρέθησαν στην συνέλευση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.