Στην κορυφή η ελληνική ρομποτική – Μαθητές βραβεύτηκαν παρουσία Κ. Μητσοτάκη

Στην κορυφή η ελληνική ρομποτική – Μαθητές βραβεύτηκαν παρουσία Κ. Μητσοτάκη

Την καλύτερη επίδοση, μαζί με τη Ρωσία, είχε η Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας κερδίζοντας τέσσερα μετάλλια: τρία αργυρά, ένα χάλκινο και τρεις διακρίσεις. Οι Έλληνες μαθητές βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο Βασίλης Ντάτης και ο Γιάννης Τριανταφύλλης από το 4ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής κατέκτησαν την τρίτη θέση στην 16 ολυμπιάδα ρομποτικής στην Ουγγαρία με το ρομποτάκι τους.

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε με το έξυπνο αρκουδάκι που στηρίζει τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, αλλά και το «Project Skey» που διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Ελληνική Πολιτεία βράβευσε τους μαθητές που σάρωσαν τα μετάλλια στην Ουγγαρία συγκεντρώνοντας τέσσερα αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά σας, για την συμμετοχή σας, για την επιτυχία σας. Θεωρώ εξαιρετικά σπουδαίο να βλέπω στα πρόσωπά σας το χαμόγελο και την αισιοδοξία μιας φωτεινής Ελλάδας.»

Οι Έλληνες μαθητές που ταξίδεψαν στο Γκιορ συναγωνίστηκαν στην δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομπότ που βελτιώνουν τη ζωή στις πόλεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Ανταγωνιστήκατε με πολύ μεγάλη επιτυχία συνομήλικους συμμαθητές σας από 75 χώρες και μάλιστα ανάμεσα σε χώρες που βρίσκονται πολύ μπροστά σε αυτούς τους τομείς.»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε: » Αυτό που είναι πιο σημαντικό απ’ όλα για εμάς είναι η θέλησή σας για συμμετοχή, αλλά και η βούληση και η πρόθεσή σας να προσπαθείτε κάθε μέρα να ξεπερνάτε τον ίδιο σας τον εαυτό.»

Η Ελλάδα μαζί με τη Ρωσία συγκέντρωσαν τις περισσότερες διακρίσεις ανάμεσα στις 73 χώρες που συμμετείχαν.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.