Στην Πτολεμαΐδα για άσκηση σεισμού η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου

~~~ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ~~~

ΣΕΙΣΜΟΣΣΣΣ!

Σεισμός της κλίμακας 6.6 ρίχτερ σήμανε τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 25 Απριλίου και ώρα 15:04 στη ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Αμέσως κλήθηκαν διασωστικές δυνάμεις να προσέλθουν και να συνδράμουν στο έργο της έρευνας και εντοπισμού θυμάτων, την άμεση πρόσβαση στα ερείπια και εν τέλει την υγειονομική φροντίδα και μεταφορά τους στα πλησιέστερα νοσοκομεία!imageimage
Το επιχειρησιακό επίπεδο εξαιρετικά δύσκολο, με φωτιές αρχικά μέσα από τα ερείπια…και πολύ δυνατή βροχή εν συνεχεία μέχρι και το πέρας της άσκησης!

Η άσκηση πραγματοποίηθηκε έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας σε παλιές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και σκοπός αυτής αρχικά ήταν η εξοικείωση σε τυχόν γεγονός σεισμού, αλλά και αφετέρου στην συνεργασία μεταξύ αγνώστων συναδέλφων διασωστών από άλλες ομάδες και πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο!

Στην άσκηση πήραν μέρος η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, η ΟΜΑΚ Καλαμαριάς, η RSF HELLAS από την Αθήνα, η ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης.

Έλαβαν μέρος περίπου 120 άτομα σε διάφορα πόστα επί 3ημέρου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εθελοντές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας!
Ελπίζουμε η εν λόγω άσκηση να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!

image

image

image

image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.