Στηρίζουμε τον Θωμά που θα ανέβει στα 27.000 μέτρα για την “ΕΛΠΙΔΑ”

Στηρίζουμε τον Θωμά που θα ανέβει στα 27.000 μέτρα για την “ΕΛΠΙΔΑ”

Θωμάς Πουρλίδας:

“Στα μέσα Ιουνίου θα κάνω μια αγωνιστική προσπάθεια, για να ολοκληρώσω μια ορεινή διαδρομή συνολικού μήκους 350χλμ και 27000μ θετικής υψομετρικής ανάβασης στον Όλυμπο. Θα είναι η μεγαλύτερη ορεινή διαδρομή σε προσπάθεια nonstop, που έχει γίνει στο εγχώριο ορεινό τρέξιμο και μια από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές, διεθνώς.
Η πιο σημαντική παράμετρος του εγχειρήματος, με την ονομασία OlympusPilgrim 350km, είναι ότι θα αγωνιστώ solo, μόνος μου, χωρίς συναθλητές, χωρίς συνοδεία και αυτό από μόνο του, κάνει το εγχείρημα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Σε αυτές τις προσπάθειες το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο, αλλά ο μοναδικός μου σκοπός, είναι να ζήσω την εμπειρία και να αφήσω το Olympus Pilgrim350km, ως ελάχιστη παρακαταθήκη από μέρους μου, στην ορειβατική κοινότητα. Για μένα προσωπικά, αποτελεί έναν στόχο ετών, που οργανώθηκε όλο αυτό το διάστημα λόγω της ακύρωσης των αγώνων, που αποτελούν τους επόμενους προορισμούς του WonderRun.
Συνδυάζοντας τον καλό σκοπό με το αθλητικό κίνητρο, το οποίο θα είναι απαραίτητο για εμένα, κατά την διάρκεια του πολυήμερου αγώνα μου, ορίσαμε ως αρχική “δωρεά”, 1euro για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσω, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα, σε όποιον το επιθυμεί να συνεισφέρει και μεγαλύτερο ποσό, στον Φορέα.
Σε αυτό το πλαίσιο, προσδοκώ στην υποστήριξη σας, έτσι ώστε δια μέσου του Olympus Pilgrim350km, να ενισχύσουμε τη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ, δίνοντας ένα ποσό ως χορηγία απευθείας και εξ ολοκλήρου στο Φορέα, όπως άλλωστε έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.”

O Ιούνιος έρχεται πολύ δυνατά μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων, των ταξιδιών, των αγώνων! Oι προσωπικές προκλήσεις – challenges, όμως, ήταν κάτι που εδραίωσε η δύσκολη περίοδος των lockdown, και όλα δείχνουν ότι θα μείνουν… Ιδιαίτερα αυτά που εμπνέουν, γίνονται με πίστη και ψυχή σε μυθικούς τόπους! Όπως, δηλαδή, και το Olympus Pilgrim 350km που έχει οραματιστεί και θα επιχειρήσει ο Θωμάς Πουρλίδας σε λίγες μέρες…

Αυτή η πρωτόγνωρη αγωνιστική προσπάθεια των 350km με 27000m θετικής υψομετρικής ανάβασης στον Όλυμπο, το εμπνευσμένο προσωπικό challenge του Θωμά Πουρλίδα, με την ονομασία «Olympus Pilgrim 350km», έχει φτάσει στο τελευταίο μέτρο πριν την εκκίνησή του. Ο Θωμάς θα προσπαθήσει να καλύψει μόνος του, αυτή την εξαιρετικής δυσκολίας διαδρομή, η οποία στην ουσία αποτελεί τα συνολικά δεδομένα των αγώνων της Olympus Trails, Mythical, Gulag, Lost, και Rogkas. Mια πολυήμερη μοναχική προσπάθεια, καθώς ο αθλητής της Vibram Hellas θα αγωνιστεί solo, χωρίς συνοδεία, χωρίς συναθλητές, με μοναδικό κίνητρο, να ζήσει την εμπειρία, την οποία φυσικά θα σας μεταφέρει το iRun.

Μέχρι τότε όμως, απολαύστε το επικό βίντεο του Olympus Pilgrim με την καλλιτεχνική ματιά του Δημήτρη Κατραντζή, το οποίο γνωρίζαμε ότι ετοιμάζεται αλλά για μια ακόμα φορά ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες όλων μας!

Σκοπός του δεν είναι μόνο να επικοινωνήσει το εγχείρημα του Θωμά, αλλά παράλληλα να παρακινήσει ακόμα περισσότερο, όλους αυτούς που αγαπούν το φυσικό τοπίο και το τρέξιμο, ακόμα και όσους θα το παρακολουθήσουν εκ πρώτης από απλή περιέργεια. Βασικός στόχος τους εγχειρήματος, και αυτή τη φορά για τον Θωμά Πουρλίδα, είναι η οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”, μέσω των χορηγών που θα υποστηρίξουν τον πραγματικό άθλο του στον Όλυμπο. (πηγή: irunmag.gr)

Θυμηθείτε εδώ το πρώτο Wonder Run του Θωμά, τα 103 χιλιόμετρα στο Hong Kong, τον Ιανουάριο του 2020.

Ένα «μαγικό» βίντεο για το επικό εγχείρημα του Θωμά Πουρλίδα από runnfun.gr

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.