Στις καλένδες η λύση για το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο,βίντεο

  Στις καλένδες η λύση για το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»

Το σκληρό της πρόσωπο απέναντι όχι σε μία δομή, αλλά στα ίδια τα κακοποιημένα παιδιά, αποφάσισε να δείξει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που δια της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ξενώνα κακοποιημένων παιδιών «Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ»  αλλά  από το βήμα της Βουλής ομολόγησε πως «θα διερευνηθεί ποιοι άλλοι  φορείς μπορούν να λειτουργήσουν τη δομή σε περίπτωση που οι προσπάθειες δεν αποδώσουν».

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη η κυρία Μιχαηλίδου δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το υπουργείο καθώς όπως υποστήριξε μόλις πριν από τρεις ημέρες έλαβε τα οικονομικά στοιχεία από την ΑΡΣΙΣ.

Έσπευσε ωστόσο να θέσει το ερώτημα εάν το υπουργείο Εργασίας οφείλει να καλύπτει προνομιακά τις χρηματοδοτικές ανάγκες ενός φορέα που έχει τη δυνατότητα αναζήτησης κεφαλαίων και πέραν της κρατικής χρηματοδότησης, θέτοντας θέμα ισότιμης αντιμετώπισης  των προνοιακών  φορέων.

Μόνο που στην περίπτωση της ΑΡΣΙΣ όπως τόνισε στην παρέμβαση του ο Χρήστος Γιαννούλης έχουμε να κάνουμε με το μοναδικό ξενώνα επείγουσας φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο στη βόρεια Ελλάδα, που  φιλοξενεί παιδιά τα οποία είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης ή που βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω δυσμενών οικογενειακών ή κοινωνικών – οικονομικών συνθηκών.

Καλούμε και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να δείξουν στοιχειώδη ανθρωπιά και να προχωρήσουν στην άμεση χρηματοδότηση της δομής και στη διασφάλιση της λειτουργίας της για τα επόμενα χρόνια.

Είναι χρήματα που δεν θα λείψουν για τα έργα βιτρίνας και τις δημόσιες σχέσεις του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μάτια των παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα είναι τα μάτια της ιστορίας που θα γράψει για τον καθένα μας αν άξιζε τον κόπο να κατέχουμε δημόσια αξιώματα.

 

Απόσπασμα απο την Βουλή:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.