Στο δήμο Παύλου Μελά ανακυκλώνουν,κερδίζουν αστέρια και παίρνουν δώρα

Στο δήμο Παύλου Μελά ανακυκλώνουν,κερδίζουν αστέρια και παίρνουν δώρα

Πως διασυνδέονται η ανακύκλωση, οι περιβαλλοντικά υπεύθυνοι πολίτες που ανακυκλώνουν και οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρέχουν δώρα ή προσφορές;

Στον Δήμο Παύλου Μελά έχουν την απάντηση: Tropa Verde!

Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που τίθεται σε πλήρη λειτουργία από σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και το δίκτυο υποστήριξης της ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT ΙΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τους δήμους Santiago de Compostella της Ισπανίας, Guimaraes της Πορτογαλίας, Zuglo Βουδαπέστης της Ουγγαρίας, Aglomeracja Opolska της Πολωνίας, και Νίκαιας της Γαλλίας.

Η δράση που επιβραβεύει την ανακύκλωση και τη χωριστή διαλογή για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στον Δήμο Παύλου Μελά από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στο πρόγραμμα Tropa Verde, διότι παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα όχι μόνο για την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους αλλά και για την έμπρακτη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυκλικής οικονομίας.

Κάθε φορά που παραδίδετε ανακυκλώσιμα υλικά στα Πράσινα σημεία συλλογής του Δήμου Παύλου Μελά, η ενέργειά σας ανταμείβεται με ειδικό κουπόνι αστεριών/πόντων, το οποίο καταχωρείτε στην πλατφόρμα για να ανταλλάξετε τους πόντους σας με δώρα και προσφορές από τοπικά καταστήματα.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ TROPA VERDE!

ΤΙ ανακυκλώνουμε;

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα μπορούν να παραδίδουν οι πολίτες στα πράσινα σημεία περιλαμβάνουν: (α) χαρτί-χαρτόνι, (β) πλαστικές φιάλες PET από νερά και αναψυκτικά, (γ) συσκευασίες αλουμινίου, και (δ) χρησιμοποιημένα τηγανέλαια.

Τα ανωτέρω υλικά θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρά και απαλλαγμένα από προσμίξεις, όπως επίσης και πλήρως διαχωρισμένα μεταξύ τους, ειδάλλως ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

 

ΠΟΥ και ΠΟΤΕ παραδίδουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά;

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (Εποπτείο), Καραολή και Δημητρίου 1, Σταυρούπολη

Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-15.30

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, Θεόκλητου Καρυπίδη 2, Πολίχνη

Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-15.30

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, Τέλος οδού Παπαδιαμάντη, Ευκαρπία

Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-15.30

ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΜΥ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ, Γενναδίου, είσοδος από Κωλέττη, Νικόπολη

Τρίτη και Πέμπτη, 13.30-20.00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, Βουλγαροκτόνου 14, Μετέωρα

Δευτέρα και Τετάρτη, 13.30-20.00

*Το πρόγραμμα παραλαβής σε λειτουργία από 23/6/2020

 

ΠΩΣ επιβραβεύονται οι πολίτες;

Η επιβράβευση/απόδοση πόντων (αστεριών) στους πολίτες, ανάλογα με το είδος και την ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών, θα πραγματοποιείται, ως ακολούθως:

➢Τηγανέλαιο, 10 πόντοι ανά λίτρο

PET, 3 πόντοι, ανά 35 τεμάχια

➢Αλουμίνιο, 15 πόντοι ανά 35 τεμάχια

➢Χαρτί, 2 πόντοι ανά σακούλα*

*Ο όρος «σακούλα» αφορά τσάντες πολλαπλών χρήσεων για ανακύκλωση, διαστάσεων 40Χ45Χ17 cm

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.