Στο εκκλησιαστικό οικοτροφείο ο Βαρνάβας

Το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παλαιόκαστρο επισκέφτηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ,ενώ στο ψαλτήρι χορός από παιδιά του Οικοτροφείου έμελπε κατανυκτικά τα μεγαλεία του Θεού .

Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε δείπνο στην Τραπεζαρία του Οικοτροφείου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος άκουσε με πατρικό ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούσαν τους οικοτρόφους και έδωσε τις δέουσες συμβουλές.

Είναι άξιο προσοχής ότι τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως τη Ρωσία , τη Ρουμανία , την Κροατία, τη Σερβία ενώ κάποια από αυτά –τα λιγότερα –έχουν Ελληνική καταγωγή.

Στο οικοτροφείο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 14 παιδιά , τα οποία παρακολουθούν τα μαθήματα του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Μητροπόλεως και απολαμβάνουν τη ζεστασιά οικογενείας στον όμορφο και φροντισμένο χώρο του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου.
Πηγή http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/28270-2014-11-24-21-01-10

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.