Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας  Ωραιοκάστρου

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας  Ωραιοκάστρου

Εξοικονομούνται για το Δήμο Ωραιοκάστρου πάνω από 200.000 ευρώ

Να εξοικονομήσει περισσότερα από 200.000 ευρώ κατάφερε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, εντάσσοντας το έργο της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2020.

Το έργο, προϋπολογισμού 237.000 ευρώ, αρχικά προβλεπόταν να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους του δήμου Ωραιοκάστρου. Η διοίκηση όμως αναζήτησε ταυτόχρονα και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες κατάφερε, λοιπόν, το ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την τοπική πολιτιστική ζωή της Κοινότητας της Νεοχωρούδας να ενταχθεί στο εγκεκριμένο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Το είπαμε, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ούτε ένα ευρώ χαμένο. Πετύχαμε να γλιτώσουμε το ποσό των 237.000 ευρώ για λογαριασμό του Δήμου μας, εντάσσοντας το κρίσιμο έργο της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2020. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ιδίους πόρους και επομένως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το επιπλέον αυτό ποσό σε άλλες κρίσιμες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Σήμερα, δεν έχουμε τον πακτωλό χρημάτων που κάποτε έρρεε άφθονα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό μας κάνει περισσότερο αποτελεσματικούς στην ορθολογική διαχείριση υπαρχόντων πόρων, αλλά και περισσότερο αποφασιστικούς στη διεκδίκηση νέων. Πορευόμαστε όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε από την αρχή και έτσι πρόκειται να συνεχίσουμε”, δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας καταστράφηκε τον Μάρτιο του 2016, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψή του.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.