Στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου ασχολούνται με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που αφορούν τη γυναίκα

Στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου ασχολούνται με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που αφορούν τη γυναίκα

Στερεότυπα φύλου: πως ήταν την πρώτη που φορά που σε έκαναν να νοιώσεις «διαφορετική»;

Στο Ωραιόκαστρο  πραγματοποιείται συνάντηση από  18/03/2022 έως 22/3/2022  αποστολών ευρωπαϊκών σχολείων της Ιταλίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, που συμμετέχουν στο Δίκτυο για την Ανεξαρτησία των Γυναικών (WOEN INDEPENDENCE NETWORK – WIN!) . Το πρόγραμμα Erasmus+ WIN! πραγματοποίησε την έναρξη των εργασιών του στη χώρα μας, στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, υπό χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο, που ωστόσο δεν πάγωσε τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους συζήτησαν για στερεοτυπικές αντιλήψεις που αφορούν τη γυναίκα και συναντώνται στις χώρες τους, για τα φαινόμενα βίας εναντίον των γυναικών και για τις γυναικοκτονίες που παρουσιάζονται αυξημένες. Οι πλούσιες δράσεις του προγράμματος θα συμβάλουν στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων, καθώς οι ομάδες εκπροσωπούνται από έφηβα κορίτσια και αγόρια  τα οποία  θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς Ευρωπαίους πολίτες.

Η ομάδα Erasmus+ του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.