Συγχωνεύονται τα Ληξιαρχεία σε έξι Δήμους- Ανάμεσά τους και Ωραιοκάστρου

Συγχωνεύονται τα Ληξιαρχεία σε έξι Δήμους- Δυο Θεσσαλονίκης

Με Απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Θ.Λιβάνιου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επανακαθορίζονται τα Ληξιαρχεία σε έξι Δήμους της Χώρας.

Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκε προγενέστερη Απόφαση του 2010 και οι Ληξιαρχικές Περιφέρειες πλέον διαμορφώνονται ως εξής:

Ι]στο Δήμο Λεβαδέων Νομού Βοιωτίας τέσσερις (4)

ΙΙ]στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών Νομού Θεσσαλονίκης τρείς (3)

ΙΙ]στο Δήμο Ιωαννιτών Νομού Ιωαννίνωντρεις (3)

IV]στο Δήμο Ελασσόνας Νομού Λάρισας οκτώ (8)

V]στο Δήμο Λευκάδας Νομού Λευκάδας έξι (6)

VI]ο ΔήμοςΩραιοκάστρου Νομού Θεσσαλονίκης θα αποτελεί εφεξής ιδία Ληξιαρχική Περιφέρεια, η οποία θα ταυτίζεται με την εδαφική περιφέρεια του Δήμου, χωρίς ληξιαρχικές υποδιαιρέσεις.

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση, όπως αναφέρεται στα σημεία 7 έως 12 αυτής, εκδόθηκε κατόπιν εγγράφων αιτημάτων των οικείων Δήμων.

Ειδικότερα:

Ι] Ο Δήμος Λεβαδέων αιτήθηκε τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Κυριακίου με το Ληξιαρχείο Λεβαδέων, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στη Λιβαδειά.

ΙΙ]Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Αγίου Παύλου με το Ληξιαρχείο Συκεών, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στις Συκιές.

ΙΙΙ]Ο Δήμος Ιωαννιτών τη συγχώνευση:

(α) του Ληξιαρχείου Νήσου Ιωαννίνων και του Ληξιαρχείου Περάματος με το Ληξιαρχείο Ιωαννίνων, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στα Ιωάννινα, καθώς και

(β) του Ληξιαρχείου Μπιζανίου με το Ληξιαρχείο Ανατολής, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο στην Ανατολή.

IV] Ο Δήμος Ελασσόνας τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Καρυάς με το Ληξιαρχείο Ολύμπου, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στην Κοινότητα Ολύμπου.

V] Ο Δήμος Λευκάδας τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Καρυάς με το Ληξιαρχείο Σφακιωτών, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στην Κοινότητα Σφακιωτών.

VI] Ο Δήμος Ωραιοκάστρου τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Καλλιθέας και του Ληξιαρχείου Μυγδονίας με το Ληξιαρχείο Ωραιοκάστρου, έτσι ώστε στο εξής να υφίσταται Ληξιαρχείο μόνο στην έδρα του Δήμου στο Ωραιόκαστρο.

Να σημειωθεί ότι η έναρξη ισχύος της Υπουργικής Απόφασης αρχίζει δύο μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσής της.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.