Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της έλξης

Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της έλξης

Ο νόμος της έλξης είναι μία συμπαντική αρχή η οποία ορίζει ό,τι προσελκύουμε στη ζωή μας, εκείνο στο οποίο εστιάζουμε. Με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει ο νόμος της έλξης στη φυσική, οι σκέψεις μας και οι επιθυμίες μας λειτουργούν όπως η βαρύτητα. Υπάρχουν δυνάμεις που αν και δεν τις καταλαβαίνουμε, ούτε τις ελέγχουμε συνειδητά, λειτουργούν μαγνητικά και επηρεάζουν τη ζωή μας με τρόπο που δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε.

Κάθε στιγμή και κάθε λεπτό δημιουργούμε ενεργά την πραγματικότητα μας. Με κάθε σκέψη επηρεάζουμε το μέλλον μας. Εάν μπορέσουμε να στρέψουμε ενεργά αυτές τις σκέψεις και πράξεις στη σωστή κατεύθυνση, τότε μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε περισσότερο.

Άγραφος πίνακας

Η ζωή είναι ένας λευκός καμβάς γεμάτος πιθανότητες. Ο νόμος της έλξης είναι απλός και όπως όλοι οι συμπαντικοί νόμοι, περιέχει βασικές αλήθειες. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι είμαστε οι καλλιτέχνες, που θα δώσουν το σχήμα και τα χρώματα που επιθυμούμε σε αυτόν τον πίνακα, κάνοντας τις δικές μας επιλογές. Ό,τι κι αν είναι αυτό που προσπαθούμε, αν κρατήσουμε το όραμα και τον στόχο με τα μάτια του μυαλού μας, εάν καταβάλλουμε την ανάλογη προσπάθεια, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ο δρόμος

Ο αρχαίος Κινέζος φιλόσοφος Lao Tzu, το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο.

«Πρόσεχε τις σκέψεις σου, διότι γίνονται λόγια.

Πρόσεχε τα λόγια σου, διότι γίνονται οι πράξεις.

Πρόσεξε τις πράξεις σου, διότι γίνονται συνήθειες.

Πρόσεξε τις συνήθειες σου, διότι γίνονται χαρακτήρας.

Πρόσεξε τον χαρακτήρα σου, διότι γίνεται πεπρωμένο.»

Σε ό,τι δίνουμε ενέργεια και προσοχή μεγεθύνεται και επιστρέφει σε μας. Εάν εστιάσουμε στην αφθονία και στην επιτυχία, αυτόματα θα προσελκύσουμε περισσότερα θετικά πράγματα στη ζωή μας. Άνθρωποι, γεγονότα και πηγές που υπάρχουν στο ίδιο ενεργειακό μήκος κύματος θα εισέλθουν στην τροχιά της ζωής μας. Η αισιοδοξία θα φυσήξει σαν ούριος άνεμος, που θα οδηγήσει το πλοίο των επιθυμιών μας στον προορισμό του.

Εάν βασιστούμε στην έλλειψη και τον φόβο, εάν έχουμε αρνητικές σκέψεις και αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε αρκετά, θα προσελκύσουμε αρνητικότητα και τότε αυτό που επιθυμούμε περισσότερο θα συνεχίσει να απομακρύνεται σαν ένα άπιαστο όνειρο.

Γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθούμε όσο μπορούμε να γυρίζουμε τον διακόπτη και μην αφήνουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται θυμό, άγχος, θλίψη, παραίτηση και άλλα τέτοια συναισθήματα, τα οποία όχι μόνο δεν μας κάνουν καλό, αλλά λειτουργούν αποτρεπτικά στις επιθυμίες μας. Συχνά οι περισσότεροι εθελοτυφλούμε στις δυνατότητες που κρύβονται μέσα μας, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε με αυτή τη λάθος οπτική τη ζωή και την επιτυχία να μας προσπεράσουν. Όλοι έχουμε παρατηρήσει λίγο πολύ ότι όταν είμαστε πεσμένοι, τίποτα δεν μοιάζει να πηγαίνει καλά, και όταν είμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια όλα κυλούν με περισσότερη ευκολία.

«Ένα όνειρο είναι η ευχή που κάνει η καρδιά σου» -Walt Disney

Μεγάλα ιστορικά πρόσωπα, άντρες και γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους πάνω στη γη, είχαν κοινό παρονομαστή το όραμα τους. Μέσα τους έκαιγε σαν φλόγα η επιθυμία, και η επιθυμία της ψυχής είναι μία διαταγή για το σύμπαν. Αυτή η δύναμη φαίνεται να ενεργοποιείται μόνο από την αλήθεια μας. Εάν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει το νόμο της έλξης, πρέπει πρωτίστως να θέλει κάτι από τα βάθη της καρδιάς του. Πρέπει να πιστεύει ότι μπορεί να το αποκτήσει, παραμερίζοντας τις δεύτερες σκέψεις και τις αμφιβολίες. Και τέλος πρέπει να είναι πρόθυμος να ανοίξει την καρδιά του για να δεχτεί αυτό που επιθυμεί. Η επιθυμία, η πίστη και η αποδοχή είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για αυτό το νόμο.

Πώς να αξιοποιήσουμε το νόμο της έλξης

Για να μπορέσει κάποιος να δρέψει τα οφέλη αυτού του νόμου πρέπει ακολουθήσει κάποια βήματα. Το σύμπαν δεν ενδιαφέρεται για το τι ενέργεια προβάλλει κάποιος. Δεν ενδιαφέρεται αν είναι θετικός ή αρνητικός άνθρωπος. Απλά ανταποκρίνεται στην όποια προσφορά ενέργειας δεχτεί. Οι συμπαντικοί νόμοι λειτουργούν μεμονωμένα, αλλά και σε συνάρτηση μεταξύ τους. Για να τους κατανοήσει κάποιος πρέπει να τους εξετάσει σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους. Έχουν γραφτεί πολλά για αυτόν το νόμο ο οποίος είναι από τους πιο μυστηριώδης και τους πλέον ελκυστικούς, καθώς υπόσχεται να πραγματοποιήσει όνειρα και επιθυμίες. Οι ερευνητές του έχουν καταλήξει σε βοηθητικές αρχές, οι οποίες διευκολύνουν τον άνθρωπο να αντιληφθεί καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του.

Υπάρχουν 7 αρχές που αφορούν το νόμο της έλξης και είναι οι εξής:

Η αρχή της πραγμάτωσης

Ο άνθρωπος είναι ένας δημιουργός. Μπορεί να διαμορφώσει τη δική του πραγματικότητα σύμφωνα με αυτά που σκέφτεται και επιθυμεί. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα σωστά πράγματα με τον επιθυμητό τρόπο, πρέπει να έχει τις θετικές σκέψεις ως προτεραιότητα και να αποφεύγει τις αρνητικές (για αποφυγή αντιθέτων αποτελεσμάτων).

Η αρχή της ισορροπίας

Για να μπορέσει κάποιος να θέσει το συμπαντικό μηχανισμό σε κίνηση, πρέπει να είναι ισορροπημένος. Εάν δεν έχει εσωτερική ηρεμία είναι δύσκολο να κατευθύνει σωστά τις δυνάμεις του, καθώς δεν μπορεί να νιώσει πραγματικό ενθουσιασμό. Πρέπει να ξεπεράσει αυτό το στάδιο, δείχνοντας περισσότερη ευγνωμοσύνη και εκτιμώντας τις βασικές αξίες, μέχρι να ξαναβρεί τα πατήματά του.

Η αρχή του μαγνητισμού

Όλοι λειτουργούμε ως μαγνήτες, καθώς προσελκύουμε στη ζωή μας ανθρώπους, χαρακτήρες, πράγματα και καταστάσεις αντίστοιχα με την ενέργεια που εκπέμπεται. Έχουμε την τάση να προσελκύουμε αυτό που είμαστε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας. Εάν νιώθουμε, για παράδειγμα, αισιόδοξοι και δυνατοί, τέτοιοι άνθρωποι θα μαζευτούν γύρω μας.

Η αρχή της ακλόνητης επιθυμίας

Χρειάζεται μια δυνατή επιθυμία για να υπακούσει το σύμπαν. Εάν πρόκειται για αδύναμες και ανόητες ορέξεις της στιγμής, το πιθανότερο είναι ότι το σύμπαν θα τις ξεχάσει το ίδιο γρήγορα όσο και ο δημιουργός τους.

Η αρχή της ανάλογης δράσης

Οι πρόγονοί μας έλεγαν συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η επιθυμία συνοδεύεται πάντα από την ανάλογη δράση. Εάν κάποιος, για παράδειγμα, επιθυμεί να γίνει γιατρός, πρέπει να είναι διατεθειμένος να μελετήσει σκληρά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η κάθε επιθυμία έχει και ανάλογες δράσεις που την πλαισιώνουν. Όμως η επιθυμία συνήθως δημιουργεί και την όρεξη για δράση προς το αντικείμενο που στρέφεται κάποιος.

Η αρχή της αρμονίας

Η αρμονία είναι προϋπόθεση, αλλά και το αποτέλεσμα του συμπαντικού έργου. Όταν είμαστε εναρμονισμένοι όλα μοιάζουν να ρέουν σαν ένα τραγούδι δίχως παραφωνίες. Όλα φαίνονται εύκολα και γίνονται στο σωστό χωροχρόνο σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια. Χρειάζεται εμπιστοσύνη στον ρυθμό του σύμπαντος και στην ικανότητα να τον αφουγκράζεσαι, να βλέπεις τα σημάδια των καιρών. Όταν έρχεται η ώρα για δράση, στέλνει μηνύματα. Όταν έρχεται η ώρα για παύσεις, πρέπει να περιμένεις για την κατάλληλη στιγμή.

Η αρχή της συμπαντικής επιρροής

Ο κάθε ένας μας είναι μέρος από τον ιστό με τον οποίο έχουν υφανθεί οι δυνάμεις και τα στοιχεία που απαρτίζουν το σύμπαν. Όταν είμαστε συντονισμένοι με αυτό τον ιστό, όλα μοιάζουν συνδεδεμένα. Έχουμε περισσότερη δύναμη απ’ όση φανταζόμαστε. Η ενέργεια και οι δονήσεις μας φτιάχνουν το σχήμα και χρώμα του.

Όταν ενεργά επιλέγουμε όμορφα συναισθήματα, όνειρα και επιθυμίες, όλα τα πλάσματα και οι ιδέες που είναι αλληλένδετα προσπαθούν να συνυπάρξουν και να συνδράμουν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι αυτή η μαγική στιγμή που όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε πλήρεις κι ευτυχισμένοι, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.