Συνάντηση δημάρχου Ωραιοκάστρου και Α. Ζαχαριά – Στο επίκεντρο το παρόν και το μέλλον του Παλαιοκάστρου

Συνάντηση δημάρχου Ωραιοκάστρου και Α. Ζαχαριά – Στο επίκεντρο το παρόν και το μέλλον του Παλαιοκάστρου

Στις 26/4/2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, μετά από αίτημα του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου ,κ. Άγγελο Ζαχαριά. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης αναφορικά με θέματα που αφορούν στην ανάπλαση του 1ου νηπιαγωγείου και το κλίμα ήταν φιλόξενο και φιλικό.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η πρόοδος των τεχνικών έργων εντός και εκτός του σχολικού χώρου, όπως αυτή αποτυπώνεται στην επιστολή που εστάλη προς το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Μάλιστα ,ο κ. Παντελής Τσακίρης στάθηκε σε ένα προς ένα αναλυτικά τα ζητούμενα, και σημείωσε ποιες από τις δεσμεύσεις έχουν δρομολογηθεί και ποιες όχι. Ο δήμαρχος δήλωσε την πρόθεση του να υλοποιηθούν στο απόλυτο οι δεσμεύσεις έως το Σεπτέμβριο, κάτι που έγινε κατανοητό και αποδεκτό και από τις 2 πλευρές. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων έθεσε στο δήμαρχο το μεγάλο θέμα της επιστροφής του κλασικού τμήματος (το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο ενοικιαζόμενο από το υπουργείο Παιδείας χώρο επί της οδού Πυθαγόρα) στο φυσικό του χώρο, καθώς το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου, ανήκει στο Νηπιαγωγείο, ενώ έχουν παραχωρηθεί αίθουσες στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου (με το οποίο γειτνιάζει και μοιράζεται από κοινού το προαύλιο).
Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς και οι 2 άνδρες παρέλαβαν μια κατάσταση πολλών δεκαετιών σε λανθάνουσα κατάσταση, σχεδόν αδιέξοδη, και έβαλαν τις βάσεις από το μηδέν. Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν πάγια αιτήματα πολλών ετών από τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου προς τις εκάστοτε δημοτικές αρχές αλλά και προς το υπουργείο, τα οποία δεν έβρισκαν ανταπόκριση, μέχρι σήμερα.

Η συζήτηση, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στα θέματα του σχολείου (στο οποίο σπούδαζε ως νήπιο και ο ίδιος ο κος Παντελής Τσακίρης). Συζητήθηκε η προοπτική της κοινότητας του Παλαιοκάστρου και οι δυνατότητες που μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός άνθισης και ανάπλασης. Ο κ. Ζαχαριάς έφερε στη συζήτηση το μεγάλο θέμα της μεταδημότευσης, ένα θέμα που απασχολεί και το δήμο μας, καθώς υπάρχουν πολλοί κάτοικοι, άρα πολλές ανάγκες για να καλυφθούν, ενώ είναι λιγότεροι δημότες.
Η πρόταση για μια ηλεκτρονική καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη της μεταδημότευσης στους γονείς, θα τους προέτρεπε στο βήμα αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερα κονδύλια προς τη σχολική επιτροπή ώστε να καλύπτει με μεγαλύτερη άνεση θέματα βασικά των σχολείων, αλλά και τρέχουσες ανάγκες της καθημερινότητας.

Ο κ. δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα σχέδια ανάπλασης της περιοχής γενικότερα, σχέδια που βρήκαν τον πρόεδρο του συλλόγου ενθουσιασμένο για τη βούληση και το όραμα του Παντελή Τσακίρη. Ο πρόεδρος, μάλιστα, δήλωσε τη στήριξη του και μίλησε με τα καλύτερα λόγια ύστερα από αυτή τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για μια προσωπικότητα με ήθος και ειλικρινά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του τόπου και την ανάγκη να εργαστεί σκληρά ώστε είναι ικανοποιημένος ο κάθε πολίτης.

Ηδη, όπως επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάς, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε στην πράξη μεγάλα αναγκαία έργα του δήμου, να υλοποιούνται, και είμαστε βέβαιοι μετά από αυτή τη συνάντηση ότι μέσα σε αυτά θα είναι και το σχολείο μας ,γιατί όχι και ένα νέο νηπιαγωγείο:

“Η κοινότητά μας προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους γονείς. Υπάρχει ανάγκη για εγκαταστάσεις, για χώρους περιπάτου, χώρους αναψυχής και όλα αυτά με την προβλεπόμενη ασφάλεια. Υπάρχει ανάγκη για έργα προδιαγραφών, που θα βοηθήσουν γονείς και παιδιά να ζήσουν και να μεγαλώσουν απολαμβάνοντας την ασφάλεια και τις δυνατότητες της περιοχής. Πιστεύω στο δήμαρχο και στους τοπικούς φορείς. Γνώρισα ανθρώπους ειλικρινείς και μπορώ να εμπιστευτώ στα χέρια τους την επόμενη ημέρα των παιδιών μας.
Όλα είναι εφικτά όταν οι άρχοντες του τόπου δεν είναι απρόσωποι, όταν ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες, όσο υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση της πραγματικότητας, όσο υπάρχουν συνεργασίες. Η εποικοδομητική κριτική είναι βασική αρχή της δημοκρατίας, και τα ανοιχτά μυαλά την μετουσιώνουν σε κοινωνική δράση. Οι δράσεις αποδίδουν όταν γίνονται από κοινού. Ο δικός μου ρόλος είναι να φροντίζω με ό,τι έχω για την καλύτερη δυνατή σχολική εμπειρία των παιδιών μας. Δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς τους αγώνες των εκπαιδευτικών μας, και φυσικά, χωρίς τις αγωνίες των γονέων.”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.