Συνδρομή 8 δολ. μηνιαίως για «επαλήθευση» των λογαριασμών στο Twitter

Συνδρομή 8 δολ. μηνιαίως για «επαλήθευση» των λογαριασμών στο Twitter

Ο Έλον Μασκ, νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Ο Μασκ σημείωσε ότι η τιμή θα προσαρμοστεί ανά χώρα, ανάλογα με την αγοραστική δύναμη.

Είπε επιπλέον ότι οι οι χρήστες του «Twitter Blue» θα έχουν προτεραιότητα στις απαντήσεις, τις αναφορές και τις αναζητήσεις, κάτι που είναι απαραίτητο για την εξάλειψη του ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα αναρτήσεων βίντεο μεγάλης διάρκειας και ηχητικών, ενώ η υπηρεσία θα έχει τις μισές διαφημίσεις.

 

Η πλατφόρμα προτείνει από πέρυσι μια συνδρομή για ορισμένες λειτουργίες της. Ωστόσο ο νέος γενικός διευθυντής της επιθυμεί την εισαγωγή ενός νέου, ακριβότερου προγράμματος, με το οποίο θα διαφοροποιηθούν οι πηγές εσόδων του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Απολύσεις και υποσχέσεις στην Ε.Ε.

Σε επικοινωνία, την οποία είχε την περασμένη εβδομάδα ο μεγιστάνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα τον αρμόδιο επίτροπο Βιομηχανίας, Τιερί Μπρετόν, τον διαβεβαίωσε πως θα εξακολουθήσει να εναρμονίζεται με τις αυστηρές διατάξεις της Ε.Ε. σχετικά με τον έλεγχο για το παράνομο ψηφιακό περιεχόμενο, τώρα που το κοινωνικό δίκτυο του ανήκει. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας αναφερόταν στη νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η επιβολή υψηλών προστίμων σε εταιρείες που την παραβιάζουν.

Μασκ: Συνδρομή 8 δολ. μηνιαίως για «επαλήθευση» των λογαριασμών στο Twitter-2

Συν τοις άλλοις, όπως ενημέρωσαν σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, έπεται μία συνάντηση Μπρετόν και Μασκ τις επόμενες εβδομάδες. Η σπουδή του Ελον Μασκ για επικοινωνία με τις Βρυξέλλες έρχεται μετά τη δήλωση του Τιερί Μπρετόν την Παρασκευή ότι «στην Ευρώπη το πουλί (το σύμβολο του Twitter) θα πετάει βάσει των δικών της κανόνων». Ο νέος ιδιοκτήτης του, μόλις ολοκληρώθηκε η εξαγορά την Πέμπτη στις 27 Οκτωβρίου, είχε πει ότι πλέον «το πουλί πετάει ελεύθερο».

Οπως επισημαίνει το Reuters, η προσέγγιση Μασκ δείχνει το πόσο πραγματιστής είναι, αν και στο πρόσφατο παρελθόν δήλωνε ότι επιθυμία του είναι να δει το Twitter να έχει λιγότερους περιορισμούς επί του περιεχομένου του. Επίσης, απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη την Πέμπτη, όπως ο επικεφαλής του Twitter, Παράγκα Αγκραβάλ, και δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει λογαριασμούς χρηστών, όπως αυτός του Ντόναλντ Τραμπ, που έκλεισε λόγω διασποράς ψευδών πληροφοριών.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.