Συνελήφθησαν 8 άτομα στη δυτική Θεσσαλονίκη για κράτηση αλλοδαπών

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παράνομη κατακράτηση πέντε αλλοδαπών

Οι συλληφθέντες απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού από τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους απελευθερώσουν

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή της Νεάπολης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, συμμορία, αρπαγή και παράνομη κατακράτηση.

Οι συλληφθέντες με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας απαιτούσαν από τους πέντε αλλοδαπούς την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παθόντες μεταφέρθηκαν στον ανωτέρω χώρο πριν από έξι ημέρες από τους παραπάνω, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το προαναφερόμενο όχημα εντοπίσθηκε εξωτερικά της οικίας και κατασχέθηκε, ενώ έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στο εσωτερικό του ένας φάρος και μεγαφωνική εγκατάσταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

730358E8-1063-4CDE-BAC3-2E0FF3CD7FBA

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.