Συνελήφθη 38χρονος,επικεφαλής σπείρας,υπαίτιος και για εμπρησμό στο Ωραιόκαστρο

Σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρεἰχαν προστασία τα μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με επικεφαλή ἐναν 38χρονο βαρυποινίτη.
συλληψη,silipsi,αστυνομια,astinomia
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιἀστηκαν, η «ταρίφα» για την προστασία που πωλούσαν τα μἐλη της οργάνωσης κυμαινόταν από 250 έως 1.000 ευρώ.

Όταν τα θὐματα αρνούνταν να πληρὠσουν για προστασἰα, τα μέλη της οργάνωσης προκαλούσαν φθορἐς στα καταστήματα ενώ πολλές φορές μάλιστα προκαλούσαν σωματικές βλάβες στους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Κάποιες από τις περιπτώσεις που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι οι φθορές που προκάλεσαν σε κατάστημα Ιντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη, στις 2/10/2015, για ανταγωνιστικούς λόγους.

Επίσης, στις 10/3/2015, είχαν κάψει αυτοκίνητο στο Ωραιόκαστρο λόγω οικονομικών διαφορών με τον ιδιοκτήτη του.

Να σημειωθεί ότι η σπείρα αριθμούσε πάρα πολλά μέλη, και στη δικογραφἰα που σχηματίστηκε αναφέρεται σειρά κακουργημάτων που βαρύνουν τα μἐλη της.

Μάλιστα, η υπόθεση σχετἰζεται με παλιότερες συλλήψεις που έγιναν τον Οκτὠβριο του 2015, σε υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν κρατούμενοι αλλά και ἐνας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, που διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, οποίος και συνελήφθη.

Εκτὀς από τα 19 μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν τοτε, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.