Συνεργασία Τώρα: Η διοίκηση σπεύδει ασθμαίνουσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενταφιασμού θανόντων εκ covid19

Συνεργασία Τώρα: Η διοίκηση σπεύδει ασθμαίνουσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενταφιασμού θανόντων εκ covid19

Προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δ. Ωραιοκάστρου,
Χαιρόμαστε που μετά την παρέμβαση-ερώτηση -στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του επικεφαλής της παράταξής μας ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ’ Ανέστη Πολυχρονίδη, η διοίκηση του δήμου μας σπεύδει ασθμαίνουσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενταφιασμού θανόντων εκ covid19, ενώ θα ώφειλε να το έχει κάνει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διατάξεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού.
Η διοίκηση του δήμου μας προσπαθεί αποσπασματικά και αλά καρτ να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο αυτό θέμα, αφού στην εισήγηση προβλέπεται χώρος ταφής θανόντων εκ covid19 μόνον για τα κοιμητήρια της Δ.Ε Ωραιοκάστρου.
Ο ισχύων ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ είναι ενιαίος κι έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου.
Τι θα συμβεί αν αύριο προκύψει ανάγκη ενταφιασμού θανόντος εκ covid19 σε οποιοδήποτε άλλο κοιμητήριο του δήμου μας;
Η σπουδή της διοίκησης να αντιμετωπίσει το φλέγον πρόβλημα με εμβαλωματικές λύσεις είναι προφανής, κυρίως μετά τον θόρυβο που ξέσπασε την προηγούμενη βδομάδα με αφορμή τον θάνατο συνδημότισσάς μας από covid19 , την οποία η διοίκηση του δήμου μας δεν έκανε δεκτή προς ενταφιασμό, υποχρεώνοντας τους οικείους της να απευθυνθούν στα κοιμητήρια Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Εν πάσει περιπτώσει, ενόψει της κρισιμότητας του θέματος είμαστε αναγκασμένοι να υπερψηφίσουμε την εισήγηση, παραβλέποντας το γεγονός ότι το σημερινό Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται δια περιφοράς και ότι τα άλλα δύο θέματα θα μπορούσαν κάλλιστα να μπούν στην χθεσινή ημερήσια διάταξη αφού ήταν ήδη γνωστά από τις 27/10/20.
Διατηρούμε όμως ισχυρές επιφυλάξεις για την νομιμότητα της διαδικασίας λήψης απόφασης του πρώτου θέματος, αφού για ακόμη μία φορά ΔΕΝ πήγε για ψήφιση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου η τροποποίηση που αφορά τα κοιμητήρια της Κοινότητας Ωραιοκάστρου.
Η απαξίωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου συνεχίζεται !
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα των κοιμητηρίων της Κοινότητας Ωραιοκάστρου με αριθμημένους τομείς και σειρές για τον προσανατολισμό και διευκόλυνση των επισκεπτών -είναι και αποτυπωμένο σε μεγάλη πινακίδα δεξιά της εισόδου, απομένει στην διοίκηση να το χρησιμοποιήσει για να διευκολύνει τις διαδικασίες έγκρισης!
Ψηφίζουμε και τα τρία θέματα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου με τις ανωτέρω επιφυλάξεις-παρατηρήσεις μας!
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Α.Πολυχρονίδης, Γ.Παρισόπουλος, Ηρ.Τσακαλίδης, Ηλ.Λαζαρίδης, Βασ. Μαντά
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.