Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Επιτόπου εμπειρογνώμονες για τυχόν επιπτώσεις στην περιοχή

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Επιτόπου εμπειρογνώμονες για τυχόν επιπτώσεις στην περιοχή

Τις τυχόν επιπτώσεις στην περιοχή της συντριβής του Αντονοφ με το 8μελές πλήρωμα θα ελέγξουν εμπειρογνώμονες που σπεύδουν στην Καβάλα

Πεντακόσια μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Παλαιοχωρίου και των Αντιφιλίππων Καβάλας συνετρίβη λίγο πριν από τις 11 το βράδυ στον κάμπο των Αντιφιλίππων το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νότια Σερβία προς το Αμμάν της Ιορδανίας με 8 έως 10 επιβαίνοντες. Το Αντόνοφ μετέφερε “επικίνδυνο φορτίο”, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινισθεί το είδος του, αν και οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για πυρομαχικά. Επιτόπου βρίσκονται ήδη εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού για να ελέγξουν το είδος του εμπορέυματος, την τυχόν τοξικότητα στην περιοχή μετά την πτώση του αεροσκάφους και να αναζητήσουν το “μαύρο κουτί”, που θα δώσει πληροφορίες για το τραγικό γεγονός. Αυτήν την ώρα  (07:15) πραγματοποιείται πτήση drone που θα καθοδηγήσει τα συνεργεία πρώτα των πυροτεχνουργών και μετά των διασωστών. Θα διερευνηθεί πρώτα τι είναι η λευκή σκόνη που έχει απλωθεί στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί σε απόσταση 500 μέτρων, όπως δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης Μάριος Αποστολίδης.

Στην περιοχή, είναι πολύ έντονη η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς, είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του Αντόνοφ, ενημέρωσε ότι το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα, και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Πηγές της πυροσβεστικής, ανέφεραν ότι το αεροσκάφος είχε οκταμελές ή δεκαμελές πλήρωμα και μετέφερε 12 τόνους “επικίνδυνου φορτίου”, ενώ μετά την πτώση, έγινε διακοπή ρεύματος, στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο, που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις.

Την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή, όπου κατέπεσε, το αεροσκάφος, ζήτησε, το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες, που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

(ΑΠΕ)

Μήνυμα από το 112, που θα αποστείλει η γενική γραμματεία πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν οι κάτοικοι των περιοχών, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, για να κρατήσουν κλειστές πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά, ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους, με τον αέρα της περιοχής, δήλωσε τα ξημερώματα, ο δήμαρχος Παγγαίου.

Συσκεψη στο δημαρχειο Ελευθερούπολης (ΑΠΕ)

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.