ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ. Συνυπάρχεις; Συνυπάρχουμε;

Σε μια κοινωνία άριστα “ευαισθητοποιημένη” μέσω διαδικτύου…Μια κοινωνία που μπορεί να στείλει βοήθεια στα πέρατα της γης αν συμπτωματικά πέσει πάνω σε μια σχετική ανάρτηση, αλλά που αρνείται να νοιαστεί για την γειτονιά της…..υπάρχει μια ομάδα εθελοντών που πραγματικά, ταπεινά και αθόρυβα παρέχει μέγιστη βοήθεια σε οικογένειες του Ωραιοκάστρου που βιώνουν την κρίση σε όλο της το “μεγαλείο”.
Με πενιχρά μέσα αλλά γεμάτα αγάπη, συμπόνια, ενδιαφέρον και πραγματική έγνοια τα μέλη του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ στέκονται σαν γονείς και φίλοι δίπλα σε αυτές τις οικογένειες. Σαν γονείς και φίλοι που κόβουν τις μέρες τους και τις χαρίζουν απλόχερα.
Αυτήν την ανιδιοτελή συνύπαρξη θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας να την “ξεψαχνίσουμε” για να μας διδάξει τί θα πει να είσαι ολοκληρωτικά άνθρωπος! Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε, θα ρωτήσουμε τον ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ μέσω της προέδρου του συλλόγου κ. Ελισάβετ Κουζιώρτη.
img_6394>
– Ελισάβετ μπορούμε να μιλήσουμε καθαρά; Όπως καθαρά κινείται και ο σύλλογος εδώ και 8 χρόνια. Δώσε μας την ετυμολογία της λέξης ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ.
– Δεν είμαι μόνος, κοιτάω πλάι μου, δίνω το χέρι, στηρίζω και στηρίζομαι, χρειάζομαι και προσφέρω, αγαπώ, σέβομαι, νοιάζομαι, μοιράζομαι.

-Στις μέρες τις οποίες διανύουμε ο κόσμος συνυπάρχει;
-Οι άνθρωποι συγκινούνται συνήθως από τις φιλανθρωπικές και εθελοντικές δράσεις. Πολλές φορές τις επαινούν και τις στηρίζουν περιστασιακά, η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο λίγοι κάνουν τον εθελοντισμό καθημερινότητα. Είναι δύσκολο και απαιτεί προσωπικό χρόνο και στερήσεις από την οικογενειακή και προσωπική ζωή. Είμαστε λίγοι οι εθελοντές και σίγουρα η ανάγκη μάς υπερβαίνει. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη συνύπαρξη για να τα καταφέρουμε ως κοινωνία. Ειδικά σήμερα, με τις δυσκολίες να αυξάνονται σε τραγικό βαθμό. Θέλουμε πολλούς ανθρώπους με διάθεση να προσφέρουν μια ώρα τον μήνα. Πως σας ακούγεται ; Δύσκολο ; Όχι και τόσο, είναι σαν να δωρίζεις μια ώρα προσωπική ξεκούρασης . Αλλά το όφελος για τη Συνύπαρξη θα είναι τεράστιο!

-Πως κρίνεις τον λόγο, την γραφή και τις πράξεις των αλληλέγγυων συνανθρώπων μας; Πιστεύεις ότι η θεωρία γίνεται πράξη;
-Εννοείς όσα βλέπουμε καθημερινά να ποντάρονται… Αν γίνονται πράξεις; Είναι βέβαιο ότι εμφανίστηκε ένα νέο είδος φιλανθρωπίας. Η κλικ-φιλανθρωπία να την πούμε. Που κοινοποιούμε ένα ποστ και πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό έχουμε κάνει καλό. Αν η φιλανθρωπία αυτή ήταν παραγωγική δεν θα υπήρχε σήμερα κανείς που να έχει μεγάλη ανάγκη. Πιστεύω ότι ελάχιστα από αυτά τα κλικ παράγουν ανακούφιση.

-Ο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ παράγει ανακούφιση;
-Θεωρώ ταπεινά ότι Ναι, παράγει! Καταρχήν, κάνουμε έρευνα ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι όσοι στηρίζουμε χρειάζονται πραγματικά βοήθεια. Ψωνίζουμε με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε οικογένειες και παραδίδουμε στα σπίτια, καθώς οι περισσότερες δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Η αντίδραση και η υποδοχή των ανθρώπων είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν πιστεύω ότι ο ενθουσιασμός τους προέρχεται από το είδος και την ποσότητα της προσφοράς μας. Η ανακούφιση προκύπτει από το ότι κάποιος συνάνθρωπος νοιάζεται.

– Πώς μπορεί κάποιος να έρθει κοντά στο σύλλογο και να κάνει πράξη τη Συνύπαρξη;
-Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής μας, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου στο 6908618555 και να κλείσουμε το πρώτο ραντεβού γνωριμίας με το ΔΣ. Επαναλαμβάνω την πρόσκλησή μας για εθελοντές που θα διαθέτουν μία ώρα το μήνα, σκεφτείτε το! Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τους σκοπούς μας, είναι μεγάλη μας χαρά να παραλαμβάνουμε προσφορές σε είδη αλλά και να σας υποδεχόμαστε στις εκδηλώσεις μας. Επί της ευκαιρίας, αναφέρω το Χριστουγεννιάτικο Bazaar το Σάββατο 10/12.

Ο Συνυπάρχω είναι δίπλα μας. Η ανάγκη που στηρίζει είναι δίπλα μας. Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μπορούμε να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις του συλλόγου που είναι το βασικό του έσοδο. Μπορούμε να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας και να δουλέψουμε ως εθελοντές. Παρά τα πενιχρά μέσα οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποδείξει ότι η θέληση και η επιμονή μπορούν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και να κάνουν τη διαφορά. Τα λόγια περισσεύουν. Εσύ…Συνυπάρχεις;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.