Σχολεία: Πότε και με τι πρωτόκολλο για τον κορονοϊό θα ανοίξουν

Σχολεία: Πότε και με τι πρωτόκολλο για τον κορονοϊό θα ανοίξουν

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων και για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, επειδή 11 Σεπτεμβρίου πέφτει μέρα Κυριακή.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Τέλος στην υποχρεωτικότητα της μάσκας  και των self test στα σχολεία σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας έκαναν αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με την οποία δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τα self test.

Αναλυτικά τα υπουργεία αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

• Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

• Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

• Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

• Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

• Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

• Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

• Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.