Σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κλείνουν λόγω καύσωνα

Σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κλείνουν λόγω καύσωνα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για αύριο και μεθαύριο – Ποιους δήμους αφορά

Κλειστά θα μείνουν τις επόμενες δύο ημέρες δεκάδες σχολεία σε δήμους ολόκληρης της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προχωρούν δημοτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Αλ. Κόπτσης: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων

 

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση των δημάρχων, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα στην πόλη των Σερρών καθώς και στην Ηράκλεια Σερρών ενώ στη Νάουσα τα δημοτικά έκλεισαν σήμερα στις 12:00. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, έως ότου υποχωρήσει ο καύσωνας.

Ο κ. Κόπτσης βρέθηκε σήμερα σε εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα της δυτικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η σχετική ενημέρωση, πως πρέπει να υπάρχουν παντού νερά και ανεμιστήρες, όπου δεν υπάρχουν κλιματιστικά. «Τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα πανελλαδικών εξετάσεων θα λειτουργήσουν κανονικά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για τα γυμνάσια και τις προαγωγικές εξετάσεις. Για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία είμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους, ώστε όπου κρίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους, αυτό να γίνει», λέει στο makthes.gr. Συμπληρώνει πως στόχος είναι να μην προκληθούν προβλήματα στον προγραμματισμό των γονέων και φυσικά στην υγεία των μαθητών. «Σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της ανατολικής Θεσσαλονίκης υπάρχουν ανεμιστήρες και στη δυτική φροντίζουμε να εφοδιαστούν όσα δεν έχουν», καταλήγει ο κ. Κόπτσης.

Στην υπόλοιπη επικράτεια

Δήμος Επιδαύρου: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Ερμιονίδας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Δήμος Λιβαδειάς: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Δήμος Τρικκαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Μετεώρων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη. 

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη.

Δήμος Ερέτριας: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Λαμιέων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Θηβαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Σιντικής: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Χαλκιδέων: Κλειστά σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.