Σύλλογος Εργαζομένων προς δήμο Ωραιοκάστρου: Φτάνει πια ο εμπαιγμός

Σύλλογος Εργαζομένων προς δήμο Ωραιοκάστρου: Φτάνει πια ο εμπαιγμός

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου το περασμένο καλοκαίρι  αιφνιδίως ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο δομών ( ΚΔΑΠ- παιδικών σταθμών) και στην απόλυση εργαζομένων. Μάλιστα επικαλέσθηκε- προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα- οικονομικούς λόγους καθώς και την μη εγγραφή παιδιών σ’ αυτές τις δομές, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα..

Κάτω από την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεις του σωματείου μας και παρεμβάσεις μας στο ΔΣ, η διοίκηση του δήμου έκανε πίσω ( μερικώς) επαναπροσλαμβάνοντας τις έξι από τις δέκα συναδέλφισσες. 

Όλο αυτό το διάστημα, ζητήσαμε πολλάκις συνάντηση με τον δήμαρχο, ο οποίος αρνείται – επιδεικτικά- να μας συναντήσει.

Στην συνάντηση με την δημοτική αρχή θα θέταμε την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων και την άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών.

Στο προηγούμενο συμβούλιο ρωτηθείς ο δήμαρχος από την αντιπολίτευση για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, είπε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι οι συναδέλφισσες να προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις και στο αντικείμενο τους.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η δημοτική αρχή παίρνει πίσω τα παραπάνω και καλεί τις συναδέλφισσες να υπογράψουν συμβάσεις που λήγουν τον Ιούνιο (!!),  σε θέσεις γενικών καθηκόντων (!!).

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλούμε την διοίκηση του δήμου να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα των δομών και στην επαναπρόσληψη όλων συναδέλφων

Η κοροϊδία δε θα περάσει

Ο αγώνας συνεχίζεται..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.