Σ. Αναστασιάδης: Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια στα Κοινοβούλια και τους Δήμους ξένων Χωρών

Σ. Αναστασιάδης: Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια στα Κοινοβούλια και τους Δήμους ξένων Χωρών

«Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια θα γίνουν στους χώρους των κοινοβουλίων και των δήμων των χωρών όπου υπάρχουν εκλεγμένοι ελληνικής καταγωγής, εκεί δηλαδή όπου διεξάγεται ο διάλογος και πετυχαίνεται η συναίνεση, στους χώρους όπου κυριαρχούν οι αξίες που εμφύσησαν την Ελληνική Επανάσταση, η ελευθερία και η δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, « Αυτό γίνεται με τις εκδηλώσεις αυτές, και βεβαίως τιμάται και η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , και τονίζεται πως οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα. Διότι ως θαύμα χαρακτηρίστηκε η νίκη των Ελλήνων στην επανάσταση του 1821»
Για τη μετάβασή του στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει αύριο 6 Νοεμβρίου 2021 σε εορταστική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είπε:

« Είμαι προσκεκλημένος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, σε αυτή την σημαντική εκδήλωση, και λέω σημαντική διότι η ιδέα αυτής της μορφής των εκδηλώσεων ξεκίνησε από εμένα και την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Κινητοποιήσαμε το Δίκτυο Αιρετών και την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού , δηλαδή όλους τους αιρετούς Ελληνικής Καταγωγής σε κοινοβούλια και Δήμους σε όλο τον κόσμο , να διοργανώσουν εκδηλώσεις στους χώρους όπου αναπτύσσεται ο διάλογος»

 

 

 

Για τις συναντήσεις με τους δύο Αμερικανούς γερουσιαστές και ηγετικά στελέχη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα. Δ.Ε.Ε.) τον κ. Λεωνίδα Ραπτάκη και τον κ. Στέφαν Πάππα, για τα θέματα που συζητήθηκαν και τα μηνύματα που μετέφεραν για την υποστήριξη των Ελληνικών θέσεων και ειδικότερα για τις σχέσεις της Χώρας μας με την Τουρκία ανέφερε:

 

« Αρχικά να σας πω , ότι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και αντιδρούν στην αγορά των f-16 από την Τουρκία. Κάτι που τόνισε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάϊντεν στον Τούρκο Πρόεδρο στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Ρώμη, όπου του είπε ότι οι δικές του προθέσεις μπορεί να είναι καλές, αλλά όλα αυτά τα θέματα της αγοράς και της αναβάθμισης των f-16 , περνάμε από το Κογκρέσο και την Γερουσία. Γίνονται πολλές παρεμβάσεις από τους Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένους στη βουλή των αντιπροσώπων και την γερουσία των ΗΠΑ , του Καναδά, της Αυστραλίας κ.α., και είναι πολύ σημαντική η συμβολή τους και η βοήθειά τους στα Ελληνικά θέματα»

 

« Και πρέπει να σας πω ότι έχουμε προγραμματίσει η επόμενη κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα. Δ.Ε.Ε με την Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, να γίνει στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, και θα συνδυαστεί βεβαίως και με άλλες εκδηλώσεις που έχουν αναφορά στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και τον στρατηγικό ρόλο των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα, καθώς γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί δείχνουν ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τα λιμάνια στη Β. Ελλάδα και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.