Τανωμένος σορβάς – Η πιο νόστιμη σούπα είναι ποντικής καταγωγής – Ιδανική στα πρώτα κρύα

Τανωμένος σορβάς – Η πιο νόστιμη σούπα είναι ποντικής καταγωγής – Ιδανική στα πρώτα κρύα

Υλικά για 4 μερίδες

2 λίτρα νερό
250 γρ. κορκότο ή πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι τριμένο
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ. σ. αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι ή βούτυρο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει.
  3. Πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες, το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  4. Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουτάλες.
  5. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.