Τα “θύματα” του καλοκαιριού και πως να τα προστατέψουμε,βίντεο

Τα “θύματα” του καλοκαιριού και πως να τα προστατέψουμε,βίντεο

Αυτήν την φορά δεν έχω όμορφες εικόνες …… Οι εικόνες του βίντεο είναι σκληρές και από την περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης !!!! Όταν έρθει το καλοκαίρι βλέπουμε συνέχεια πατημένες χελώνες, σκαντζόχοιρους, φίδια και αλλά πολλά ζώα από αμάξια.
Αν οι οδηγοί δεν ανάπτυσσαν ταχύτητα και είχαν μια στοιχειώδη προσοχή δεν θα συνέβαιναν αυτά .

Οι χελώνες δεν μπορούν να τρέξουν ή να πεταχτούν σαν αλλά ζώα και έτσι είναι τα πρώτα θύματα της περιοχής μας. Ένα μεγάλο ρεκόρ φέτος βλέπω έχουν οι σκαντζόχοιροι σαν νυκτόβια τις περισσότερες φόρες ζώα κινδυνεύουν περισσότερο και έχει γεμίσει η περιοχή του Ωραιοκάστρου, Παλαιοκάστρου, Νεοχωρούδας πολλά κουφάρια από το συμπαθητικό αυτό πλάσμα .

Δεν αναπτύσσουμε ταχύτητα σε κατοικημένες περιοχές και δασικούς δρόμους.
Αν μια χελώνα περνά έναν δρόμο , προσεκτικά βάζουμε το αμάξι μας σε μια άκρη ασφαλίζοντας πρώτα τον εαυτό μας και ελέγχοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος την περνάμε σε ασφαλή πλευρά.

Όταν ζούμε δίπλα σε βουνό ή κοντά στην φύση δεν βάζουμε φαγητά έξω για τα αδέσποτα ζώα προσελκύουμε και αυτά που δεν πρέπει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνο από τα αμάξια αλλά και από το φαγητό που δεν είναι συμβατό.

Κάποιοι αν  δουν στην αυλή τους σκαντζόχοιρο βάζουν γάλα και τον βλέπουν να το πίνει με ευχαρίστηση …. Το γάλα δημιουργεί σοβαρή δυσπεψία στον σκαντζόχοιρο .

Στην εποχή μας μπορούμε να έχουμε την καλύτερη και άμεση ενημερώσει για τα πάντα .
Ας προσέξουμε όλοι μαζί την άγρια ζωή της περιοχής μας !!!!!

Νίκος Φωτιάδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.