Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από Τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς

Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από Τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς. ΓΝ Βέροιας τραγική η υποστελέχωση σε Τραυματιοφορείς

Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αυτό συνέβη από την ακατανόητη προεκλογική ρουσφετολογική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να μετατάξει στους Δήμους 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες
Νοσοκομείο Βέροιας τραγική η υποστελέχωση σε Τραυματιοφορείς

Η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς καθόλου να σκεφτεί τη λειτουργία των Νοσοκομείων προεκλογικά για ρουσφετολογικούς λόγους μετέταξε 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αναπλήρωσή τους. Συνολικά στα Νοσοκομεία υπηρετούν 2300 στις 5000 οργανικές θέσεις. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι τραγική η κατάσταση σε Τραυματιοφορείς.

Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων. Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών. Τραγικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Οι οργανικές θέσεις σε Τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν 10 μόνιμοι εκ των οποίων οι 3 είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επίσης υπηρετούν 5 με προγράμματα του ΟΑΕΔ και 1 Επικουρικός. Μαζί με αυτούς υπήρχαν και 9 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το Νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι 9 πρώην Σχολικοί Φύλακες.

Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.

Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Ίδια τραγική κατάσταση και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας προκειμένου να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα το οποίο διαλύει τη λειτουργία σχεδόν όλων των Νοσοκομείων της χώρας. Χωρίς Τραυματιοφορείς είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία.
ΠΟΕΔΗΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.