Τα σημεία στη Θεσσαλονίκη με εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν Νιτρικό Αμμώνιο

Τα σημεία στη Θεσσαλονίκη με εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν Νιτρικό Αμμώνιο

Ερωτήματα ανέκυψαν μετά την ασύλληπτη τραγωδία που έλαβε χώρα στη Βηρυτό, στο λιμάνι της οποίας σημειώθηκε η φονική έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 135 ανθρώπους ενώ άφησε πίσω της 5.000 τραυματίες και δεκάδες αγνοουμένους.

Τί είναι το νιτρικό αμμώνιο;

Το νιτρικό αμμώνιο αποτελεί χημική ένωση και χρησιμοποιείται κυρίως στη γεωργία ως λίπασμα στις σοδειές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε άζωτο.

Πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν νιτρικό αμμώνιο στη Θεσσαλονίκη;

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις αποθήκευσης νιτρικού αμμωνίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εν λόγω χάρτης του Υπουργείου Ενέργειας βασίζεται στην οδηγία Seveso, η οποία καθορίζει μέτρα και περιορισμούς για την αντιμετώπιση κινδύνων από ατυχήματα μεγάλης έκτασης, όπως διαρροή, πυρκαγιά ή έκρηξη που προκύπτουν από ανεξέλεγκτες εξελίξεις κατά την λειτουργία των εγκαταστάσεων, άμεσους ή απώτερους για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, εντός ή εκτός της εγκατάστασης και σχετίζεται με μια ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες. Έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο με την ΚΥΑ 172058/2016 (ΦΕΚ 354/Β/17.2.2016). Αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και είναι προϊόν συνεργασίας συναρμόδιων αρχών, φορέα εγκατάστασης και συμμετοχής του κοινού.

Τα σημεία με την κόκκινη ένδειξη θεωρούνται ανώτερης βαθμίδας και εκείνα με την πράσινη ένδειξη θεωρούνται κατώτερης βαθμίδας, ανάλογα με την ποσότητα των ουσιών, βάσει του σχετικού υπομνήματος που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2018.

Οι πλησιέστερες περιοχές στον δήμο Ωραιοκάστρου οι είναι οι παρακάτω:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.