Τα φαινόμενα βίας και ανομίας δεν έχουν τελειωμό στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τελευταία ΑΧΕΠΑ, ΣΥΡΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Τα φαινόμενα βίας και ανομίας δεν έχουν τελειωμό στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τελευταία ΑΧΕΠΑ, ΣΥΡΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Τα φαινόμενα βίας και ανομίας δεν έχουν τελειωμό στα Δημόσια Νοσοκομεία
Τελευταία ΑΧΕΠΑ, ΣΥΡΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ακόμη αναμένουμε την Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας.
Σας κοινοποιούμε σχετικά Δελτία Τύπου

Έχουμε αρκετές φορές επισημάνει τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας και ανομίας στα Νοσοκομεία. Κλοπές καθημερινές, χρήση βίας, επιθέσεις ξυλοδαρμού – τραυματισμοί από συνοδούς και ασθενείς (ακόμη και με τη χρήση όπλων, ΛΑΜΙΑ, ΕΕΣ, ΝΙΚΑΙΑ), εναντίον γιατρών, Νοσηλευτών.
Επισημαίνουμε άλλες τρεις περιπτώσεις βίας και ανομίας σε αντίστοιχα Δημόσια Νοσοκομεία που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.
• Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συγκεντρώνεται πλήθος παραβατικών ατόμων λόγω έλλειψης φύλαξης. Επιτίθενται σε εργαζόμενους ασθενείς και συνοδούς. Καθημερινό φαινόμενο είναι οι κλοπές με άσκηση βίας, διαρρήξεις αυτοκινήτων, κλοπές αυτοκινήτων, φθορές ιατρικών μηχανημάτων και ειδών ακόμη και διακίνηση και χρήση απαγορευτικών ουσιών εντός του Νοσοκομείου.
Δεκάδες άστεγοι έχουν καταλάβει τους χώρους του Νοσοκομείου και κοιμούνται στους διαδρόμους των κλινικών ακόμη και έξω από τα χειρουργεία. Αφήνουν οπουδήποτε τα προσωπικά τους αντικείμενα και ακαθαρσίες. Μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων. Αναστατωμένοι είναι εργαζόμενοι και το Σωματείο εκτός της Διοίκησης που τα θεωρεί όλα φυσιολογικά!!!!
• Στο Νοσοκομείο της Σύρου το βράδυ 25ης προς 26ης Οκτωβρίου ασθενής που διακομίσθει με το ΕΚΑΒ στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών προέβη σε λεκτική και σωματική βία στο προσωπικό. Απερίγραπτα όσων έγιναν. Έβριζε χυδαία και μαζί με τον πατέρα του πετούσαν φιάλες οξυγόνου προς το προσωπικό. Επικράτησε πανικός.
• Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την Κυριακή το απόγευμα 27/10/2019, είχαμε τον άγριο ξυλοδαρμό Νοσηλευτριών από μαινόμενο ασθενή.
Καλοί είναι οι Νόμοι, αλλά η βασική αιτία των φαινομένων βίας είναι η έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού. Πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Τα μέτρα ασφαλείας δεν βελτιώνονται με αυτό η οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων.
Θα πρέπει να προσληφθεί επαρκής αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ασθενείς και όχι να περιμένουν 10 ώρες στα ΤΕΠ. Οι λιγοστοί γιατροί, νοσηλευτές δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα δεκάδες περιστατικά που περιμένουν. Θα πρέπει άμεσα να γίνονται Μηνυτήριες αναφορές από τις Διοικήσεις προς τα άτομα που προκαλούν τα εν’ λόγω φαινόμενα βίας και ανομίας και να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τώρα ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους θύματα των επιθέσεων.
Ποιος εργαζόμενος θα τρέχει στα δικαστήρια στοχοποιημένος ο ίδιος και η οικογένειά του από τα εν λόγω παραβατικά άτομα.
Θα πρέπει από το ΑΧΕΠΑ να φύγουν άμεσα οι άστεγοι προς άλλους προστατευόμενους χώρους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πριν θρηνήσουμε θύματα κύριε Κικίλια κάνετε κάτι.

ΠΟΕΔΗΝ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.