Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των XXXΙIΙ (33ων) Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 19.00, στη νέα Παραλία (Ομπρέλες Ζογγολόπουλου).
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και θα ανάψει το βωμό.
Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, άφιξη της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και έπαρση σημαιών, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θα υπάρξουν χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θα προηγηθεί άφιξη της Φλόγας και τελετή υποδοχής στις 16:26, στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας) με παράλληλες εκδηλώσεις και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής, διάρκειας 30’ στις 17:07.
Στη συνέχεια η Φλόγα θα κατευθυνθεί προς τη νέα Παραλία – Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, σύμφωνα με την παρακάτω διαδρομή: Ολυμπιακό Μουσείο – 3ης Σεπτεμβρίου – Εγνατία αριστερά – Λυσ. Καυτανζόγλου – Λεωφ. Στρατού – Γαλλικό Ινστιτούτο – Λεωφ. Στρατού – Τσιμισκή – Ίωνος Δραγούμη – Λεωφ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στο χώρο των Ομπρελών Ζογγολόπουλου και στις 8.24 π.μ. της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, θα αναχωρήσει με τερματισμό στο Βυζαντινό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, Στόουνχεντζ και ο Παρθενώνας
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.