Τελευταία εξέλιξη κορονοϊού: 59 νεκροί Απαγόρευση κυκλοφορίας στις παραλίες Πάτρας και Βόλου

Τελευταία εξέλιξη κορονοϊού: 59 νεκροί Απαγόρευση κυκλοφορίας στις παραλίες Πάτρας και Βόλου

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1613

Νέα κρούσματα 99

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 92 μέσγς ηλικίας τα 66 έτη

Θάνατοι 59

 

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε  η  προστασία των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών είναι υψηλής προτεραιότητας. “Ευχαριστώ το προσωπικό του ΕΚΑΒ και το κέντρο επιχειρήσεων, τους ανθρώπους που 24 ώρες το 24ωρο φροντίσουν για τη γρήγορη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία.Από την καρδιά μου ευχαριστώ τους γιατρούς των ΜΕΘ”

Ο κ.Τσιόρδας ανακοίνωσε την ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορονοϊό από Κινέζους επιστήμονες. Τόνισε όμως ότι  θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό. Κλείνοντας επισήμανε ότι η αισιοδοξία πορεία της επιδημίας στη χώρα μας πρέπει να είναι συγκρατημένη. “Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο.Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι «τέλειωσε» ¨

Ορίστηκε περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας: Απο Δευτέρα- Παρασκευή από 2μμ- 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα. Περιορισμός κίνησης πολιτών και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου: Από τη Δευτέρα 6/4 για 14 ημέρες,
12μμ – 8 πμ της επόμενης ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ξεκαθάρισε  ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που υπάρχουν. Αν εφαρμοστούν σωστά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα. Ο στόχος είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κινήσεις μας, να παραμείνουμε στο σπίτι. Είναι αυτό που θα μας βγάλει από αυτή τη μάχη, το μόνο μέσο που θα μπορέσει να σώσει τις ζωές των αγαπημένων μας.

Για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι σήμερα ξεκινάει  η απομάκρυνση των 261 εκ των 380 επιβαινόντων συνολικά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαρτίου. Θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία 180 άτομα και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν αύριο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.