Τελευταία εξέλιξη κορονοϊού 79 νεκροί – Γιατί νοσούν οι νέοι

Τελευταία εξέλιξη κορονοϊού 79 νεκροί – Γιατί νοσούν οι νέοι

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1755

Νέα κρούσματα 20

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 90, μέσης ηλικίας 65 ετών

Θάνατοι  79 μέσης ηλικίας τα 73  έτη

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε  είναι ένας ιός που δεν έχει ανοσία,άρα όλοι μπορούμε να νοσήσουμε.  Είναι δύσκολο να εξηγηθούν οι θάνατοι σε νεαρές ηλικίες.Νέοι άνθρωποι επειδή φοβούνται λιγότερο εκτίθενται σε υψηλότερο φορτίο ιού στο περιβάλλον.

Γίνεται τεράστια επιστημονική προσπάθεια να κατανοηθεί αυτό. Ίσως υπάρχουν γονίδια που καθορίζουν την εξέλιξη του ασθενή. Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα πάντα. Ο ιός έχει διαμορφώσει έναν διαφορετικού τύπου φόβου, που δύσκολα ελέγχεται. Ο ιός απαιτεί συμμόρφωση με δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται με επιστημονικά κριτήρια. Φαίνεται πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες επιβραδύνεται η κατάσταση με τα κρούσματα και τους νεκρούς.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος και επικίνδυνος μήνας. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε και θα αδικηθεί η μεγάλη προσπάθεια. Φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Δεν θα πάμε στα χωριά μας δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος θα προσευχηθούμε απο τα σπίτια μας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.