Την 9η θέση κατέκτησε το 2ο Δημοτικό Γαλήνης

ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΓΑΛΗΝΗΣ) ΣΤΗΝ 9Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο διάδοσης επιστημών ΝΟΗΣΙΣ ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL για παιδιά από 9 εώς 16 ετών στον οποίο συμμετείχαν 31 ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας.
Τα μαθήματα ρομποτικής ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και γινόταν μία φορά την εβδομάδα κάθε Σάββατο. Όσο πλησίαζε η ημερομηνία του διαγωνισμού τόσο αυξάνονταν και οι ώρες ενασχόλησης των παιδιών με τη Ρομποτική ώστε να προλάβουν οι ομάδες (RoboGenius & Angry Robots) να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα τη μανία της φύσης και τις φυσικές καταστροφές. Οι μαθητές έπρεπε να συλλέξουν πληροφορίες για τα φυσικά φαινόμενα, να κατανοήσουν πως δημιουργούνται, να βρούνε πρωτότυπους τρόπους προστασίας και να σκεφτούν μία καινοτόμο λύση πρόληψης. Μέσα από αυτή τη μεγάλη τους προσπάθεια και πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που απέκτησαν, έμαθαν να έχουν μεθοδικότητα, υπομονή αλλά πάνω από όλα έμαθαν να επικεντρώνονται σε έναν κοινό στόχο και να συνεργάζονται για να τον πετύχουν.
Τα παιδιά παρόλο τον μεγάλο ανταγωνισμό και τη διαφορά ηλικίας από τις άλλες ομάδες κατέκτησαν την 9η θέση!
Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους χορηγούς αυτής της προσπάθειάς.
Τον παιδότοπο Play Corner για την προσφορά του,το γραφείο ταξιδίων ΖΟΡΜΠΙΔΗΣ για την παραχώρηση του λεωφορείου που μας μετέφερε και τις δύο ημέρες,τον πατέρα Δημήτριο του Ι.Ν.Υψώσεως Τιμίου Σταυρού για την παραχώρηση της αίθουσας που γινόταν οι επιπλέον προπονήσεις,τον κ. Μαντζουρανάκη Γιάννη για την κατασκευή των τραπεζιών της πίστας,τον κ. Νίκο Δήμτσα για τις ατελείωτες ώρες προπόνησης με τα παιδιά,
τέλος το κατάστημα «Οπτικά ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ» που ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ των ομάδων μας
και φυσικά σε όλους τους γονείς που μας πίστεψαν.

ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΓΟΝΈΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ

20140313-181253.jpg

20140313-181307.jpg

20140313-181320.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.