Τη νομική οδό παίρνει το θέμα απομάκρυνσης της γραμμής των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου

Δελτίο τύπου
Τη νομική οδό παίρνει το θέμα απομάκρυνσης
της γραμμής των πυλώνων από τις κατοικημένες
περιοχές του Παλαιοκάστρου

Μια ακόμη προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής, η απομάκρυνση της γραμμής των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου, λαμβάνει σάρκα και οστά. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η υπόθεση να πάρει την νομική οδό με τον ορισμό δικηγόρου που θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης και θα παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση της μεταφοράς, κατάργησης ή υπογειοποίησης των πυλώνων της ΔΕΗ.
«Η ύπαρξη πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Παλαιόκαστρο καθώς οι πυλώνες διέρχονται μέσα από τις κατοικημένες περιοχές και βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τις οικίες και τα σχολεία της εν λόγω περιοχής, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ενσκήψαμε στο πρόβλημα και προβήκαμε στις ανάλογες ενέργειες», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου πριν λίγους μήνες απέστειλε επιστολή προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η απενεργοποίηση και η απομάκρυνση της συγκεκριμένης γραμμής. Ενώ με νέα επιστολή της στις 14.08.2015 προς την ΑΔΜΗΕ και απαντώντας σε σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει τον Σεπτέμβριο του 2009 η εν λόγω υπηρεσία, η δημοτική αρχή ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες της υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι στο απαντητικό προς την προηγούμενη διοίκηση ο ΑΔΜΗΕ είχε αναφέρει ότι ύστερα από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, είχε σχεδιαστεί εντός τριετίας (δηλαδή έως το 2012) η κατάργηση και αποξήλωση τμημάτων των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που διέρχονται μέσα από τους οικισμούς του δήμου Ωραιοκάστρου. «Επειδή έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα, που ορίσατε και επειδή μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία από αυτές, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το στάδιο στο οποίο ευρίσκεσθε, αναφορικά με την υλοποίησή τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της δημοτικής αρχής.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα που αφορά την ανανέωση ΑΕΠΟ του έργου «Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400/150 kv Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Θεσσαλονίκης», στο οποίο υφίστανται οι γραμμές πυλώνων Υπερυψηλής και Υψηλής Τάσης του Ωραιοκάστρου και αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί αρνητική γνωμοδότηση.
Πυλώνες υψηλής τάσης
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.