Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρείας

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρείας

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, η τελετή έναρξης του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας, όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και ο σκηνοθέτης Άγγελος Φρατζής τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα, παρουσία του αιγυπτιακού Το

Με την ελληνική σημαία να δεσμεύεται στη σκηνή της αρχής της μεγάλης αυτής πολιτιστικής οργάνωσης για όλη τη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Ινάς Άμπντελ Ντάγιεμ, μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Τιμούμε σήμερα την Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, και με την οποία ο Αίγυπτος βρίσκεται τόσο κοντά, αναπτύσσοντας ισχυρές πολιτιστικές σχέσεις αλλά και σε όλους τους Τομείς», είπε χαρακτηριστικά η Αιγύπτια υπουργός Πολιτισμού, παρουσία του κυβερνητικού της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, που επίσης έδωσε το τιμητικό παρών στην εκδήλωση.

Παραδίδοντας την τιμητική διάκριση στον Άγγελο Φρατζή, οι διοργανωτές του φεστιβάλ τόνισαν ότι «τιμούμε το γνωστό και σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη, που τιμούμε για το σύνολο του έργου του».

Παρούσα και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με τον Α΄ αντιπρόεδρο του πρεσβυγενούς ομογενειακού οργανισμού, Ανδρέα Βαφειάδη, να γράψει τον Άγγελο Φρατζή, από κοινού με τον γενικό γραμματέα της Κοινότητας, Δημήτρη Κάβουρα, αλλά και η διευθύντρια Σπανούδη και τον συνεργάτη του ΕΙΠ Αλεξανδρείας, Χάλιντ Ραούφ.

Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρείας θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.