Τι αποκαλύπτει η ημέρα που γεννήθηκες για την προσωπικότητά σου

Τι αποκαλύπτει η ημέρα που γεννήθηκες για την προσωπικότητά σου

Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται από πολλές επιρροές που δέχεται. Σίγουρα και το περιβάλλον, στο οποίο μεγαλώνει ο καθένας μας παίζει μεγάλο ρόλο, άλλα όχι τον μοναδικό. Εξάλλου, οι απίστευτες διαφορές που διαπιστώνονται ανάμεσα στον χαρακτήρα που έχουν τα αδέλφια που γαλουχήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, αποδεικνύει αυτό που λέγαν οι παλιοί, «ο άνθρωπος γεννιέται με τον χαρακτήρα του». Εκτός λοιπόν, από το ζώδιο μας και τη θέση των πλανητών τη στιγμή της «άφιξης» μας στη Γη, παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας και στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και η ημέρα που γεννηθήκαμε, αφού παίρνουμε χαρακτηριστικά από τον πλανήτη που την κυβερνά.

Την αντιστοίχιση των πλανητών με τις ημέρες της εβδομάδας έκαναν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, που παρατηρούσαν διεξοδικά και επί χρόνια το σύμπαν και κατέγραφαν τους αστερισμούς και τις κινήσεις των πλανητών, που ήταν ορατοί με γυμνό μάτι. Οι μελετητές των ουράνιων σωμάτων διαπίστωσαν την περιοδικότητα τους και οργάνωσαν το ημερολόγιο τους στις 7 ημέρες της εβδομάδας, αντιστοιχώντας ουσιαστικά τους επτά βασικούς πλανήτες που «έβλεπαν» σε κάθε μία ημερά. Την Κυριακή με τον Ήλιο, τη Δευτέρα με τη Σελήνη, την Τρίτη με τον Άρη, την Τετάρτη με τον Ερμή, την Πέμπτη με τον Δία, την Παρασκευή με την Αφροδίτη και το Σάββατο με τον Κρόνο. Έτσι κάθε μέρα έχει έναν πλανήτη που την κυβερνά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επηρεάζουν την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ανάλογα με τη μέρα που έχει γεννηθεί.

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΗΛΙΟΣ

Γεννημένοι την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και με κυβερνήτη τον Ήλιο, δεν θα μπορούσατε παρά μόνο να λάμπετε και να μεταδίδετε τη χαρά στους γύρω σας. Είστε άτομα τολμηρά, περήφανα, ευγενή και με τρομερή αυτοπεποίθηση. Τα ταλέντα, οι δυνατότητες και η δημιουργικότητα που έχετε σας κάνουν χρήσιμους στην κοινωνία και θέλετε να διαπρέψετε και να διακριθείτε.

Είστε ηγέτες, θέλετε να έχετε την πρωτιά και να βρίσκεστε πάντα στο επίκεντρο. Όπως ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο, έτσι και εσείς επιθυμείτε να «περιστρέφονται» οι άλλοι γύρω σας σαν… πλανήτες και να σας δίνουν τη σημασία και τη φροντίδα τους. Είστε αποφασισμένοι να ζήσετε τη ζωή σας όπως εσείς θέλετε και να αφήσετε το αποτύπωμα σας στη ζωή των άλλων. Εργάζεστε σκληρά, είστε έξυπνοι και αποφασιστικοί και συνήθως καταφέρνετε να επιτύχετε τους στόχους σας. Προτιμάτε την ανεξαρτησία και την ελευθερία και δεν συμβιβάζεστε.

Παρότι είστε εξωστρεφείς, δύσκολα εμπιστεύεστε και ενώ έχετε μεγάλο κύκλο ατόμων γύρω σας, λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εκτίμηση σας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην ερωτική σας ζωή, αφού ο φόβος σας να μην πληγωθείτε λειτουργεί ως τροχοπέδη στην επιλογή του συντρόφου σας. Ωστόσο όταν βρεθεί το κατάλληλο άτομο, αγαπάτε και δίνεστε άνευ όρων. Το μόνο «αγκάθι» στις σχέσεις σας είναι το έντονο πείσμα που σας διακατέχει, το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε διαμάχες και παρεξηγήσεις. Πρέπει να μάθετε να συμβιβάζεστε και να ακούτε και τους άλλους.

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΣΕΛΗΝΗ

Με τη Σελήνη να κυβερνά την ημέρα που γεννηθήκατε, τη Δευτέρα, τα σημαντικά στη ζωή σας θα είναι η οικογένεια, το σπίτι, η μητέρα σας και κάθε γυναικεία μορφή που βρίσκεται κοντά σας. Γενικώς οι γυναίκες θα επηρεάσουν με διάφορους τρόπους τη ζωή σας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα.

Είστε διαισθητικοί, κυκλοθυμικοί, κτητικοί, θέλετε να σας φροντίζουν και διαθέτετε ευγένεια. Σας αρέσει η επιτυχία, δίνετε σημασία στην καριέρα και αγαπάτε τις δουλειές που απαιτούν δεξιότητες. Μπορείτε να λάμψετε και στον τομέα των επιχειρήσεων, καθώς εργάζεστε σκληρά και πειθαρχημένα.

Διαθέτετε μεγάλη ευαισθησία και δίνετε σημασία στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Είστε συντροφικοί και θέλετε να περνάτε με τον άνθρωπο σας στιγμές αγάπης και θαλπωρής. Όμως είστε ευκολόπιστοι και θυματοποιείστε, ιδιαίτερα στα προσωπικά σας. Όταν ερωτεύεστε πέφτετε με τα μούτρα και αφήνετε τον εαυτό σας σε δεύτερη μοίρα. Παραμελείτε την προσωπική σας ευτυχία και κάνετε τα πάντα για να είναι ο άλλος ευτυχισμένος και αυτό έχει το ανάλογο ψυχικό κόστος. Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα σας τον κατάλληλο άνθρωπο και μετά να παραδίνεστε. Να βάζετε τα όρια σας και να μην υποχωρείτε σε παράλογες απαιτήσεις, μόνο και μόνο για να αποφύγετε καβγάδες, διότι με αυτόν τον τρόπο απλά κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και δεν τα λύνετε.

ΤΡΙΤΗ – ΑΡΗΣ

Με την επιρροή του Άρη γεννηθήκατε για να είστε συνεχώς σε θέση μάχης, με απώτερο στόχο να ηγηθείτε και να κερδίσετε. Είστε σχεδόν ατρόμητοι και έχετε πάντα ένα σχέδιο για να ανταπεξέρχεστε και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, δεν σας αρέσουν τα εύκολα και προτιμάτε να δείχνετε τις ικανότητες σας σε ότι οι άλλοι δεν μπορούν να καταφέρουν. Έχετε ισχυρή αποφασιστικότητα, ανεξάντλητη ενέργεια, υπέρμετρο ενθουσιασμό και αξιοθαύμαστο θάρρος. Η κινητήριος δύναμη για εσάς είναι η πρωτιά, αλλά θα πρέπει να προσέξετε την ανυπομονησία που σας διακατέχει και τη ζήλια, διότι πολλές φορές σας οδηγούν στην καταστροφή.

Από τη φύση σας, αγαπάτε τα υλικά αγαθά και απολαμβάνετε να εργάζεστε σε τομείς που σχετίζονται με χρήματα, όπως τραπεζικά και χρηματοοικονομικά. Δουλεύετε σκληρά, εμπνέετε τους γύρω σας και με τις αρχηγικές σας ικανότητες καταφέρνετε πολύ ευκολά να λαμβάνετε το 100% των δυνατοτήτων τους. Ωστόσο, επειδή έχετε την τάση κάποιες φορές να είστε σκληροί και τα λόγια σας να «τσακίζουν κόκαλα» έχετε και πολλούς εχθρούς, αφού γίνεστε αντιπαθείς. Πρέπει λοιπόν να εξασκήσετε λίγο την τέχνη της επικοινωνίας και να εκφράζεστε σε πιο ήπιους τόνους για να κερδίζετε συμμάχους. Επιπρόσθετα, δεν αντέχετε την κριτική και πληγώνεστε πολύ αν κάποιος μιλήσει άσχημα για εσάς.

Με το ίδιο πάθος που δείχνετε στα επαγγελματικά σας λειτουργείτε και στην προσωπική σας ζωή. Θα κάνετε τα πάντα για να προστατεύσετε τον σύντροφό σας με θάρρος και τόλμη, αλλά πολλές φορές η επιθετικότητα σας καταστρέφει την αρμονία στις σχέσεις σας. Όσο και να σας αγαπάει το ταίρι σας, οι εκρήξεις σας είναι τόσο μεγάλες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Προσέξτε τα σκληρά σας λόγια και τα νεύρα σας, διότι οι πληγές που δημιουργείτε δεν κλείνουν εύκολα. Επιπρόσθετα, επειδή πολλές φορές κλείνεστε στον εαυτό σας και στις σκέψεις σας, προκειμένου να μην δείξετε ότι είστε ευάλωτος, ο σύντροφός σας μπορεί να νιώθει ότι τον κρατάτε μακριά και να δημιουργηθεί απόσταση ανάμεσα σας.

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΕΡΜΗΣ

Η Τετάρτη έχει ως κυβερνήτη της τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας και εσείς είστε ανήσυχα πλάσματα που ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο για να αμφισβητήσετε τα πάντα. Θέλετε να τα ξέρετε όλα, ρουφάτε τη γνώση και είστε δραστήριοι και αεικίνητοι. Έχετε ευέλικτο και αναλυτικό πνεύμα, άλλα μερικές φορές είστε απρόσεκτοι και αναξιόπιστοι στις προσεγγίσεις σας.

Οι σκέψεις είναι τόσο γρήγορες, που ούτε εσείς δεν προλαβαίνετε να τις επεξεργαστείτε, οι ιδέες πολύ έξυπνες που εντυπωσιάζουν και είστε ικανοί να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση. Έχετε εξαιρετικές ικανότητες στην επικοινωνία και την πειθώ, ωστόσο το μειονέκτημά σας είναι ότι μιλάτε πολύ και μπορεί να φαίνεστε στους άλλους ως υπερφίαλος.

Η λογική που διαθέτετε σας βοηθά να γίνετε καλοί επιστήμονες και ερευνητές. Η έμφυτη περιέργεια σας για τα πάντα ενισχύει την επιθυμία σας για ταξίδια και συναντήσεις με νέους ανθρώπους και εμπειρίες. Επειδή ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και «καίτε» τον εγκέφαλο σας, αποφύγετε διαδικασίες που αποσπούν την προσοχή σας και ασχοληθείτε με το διαλογισμό και τη γιόγκα για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

Γενικά είστε βατοί άνθρωποι, που σέβεστε τους άλλους και τη γνώμη τους, δεν μπλέκετε σε διαμάχες και ξέρετε να ελίσσεστε και να ξεφεύγετε από δύσκολες καταστάσεις πριν επιδεινωθούν. Δεν έχετε πολλές απαιτήσεις από τον σύντροφό σας και γνωρίζετε πως να συγχωρείτε τα λάθη τους χωρίς να κρατάτε κακίες. Ωστόσο πολλές φορές λειτουργείτε επιφανειακά στις σχέσεις σας και κάνετε τον σύντροφο σας να αισθάνεται «αόρατος». Δώστε σημασία στα συναισθήματα του και προσπαθήστε να συντονιστείτε με τις δικές του ανάγκες για να τον κάνετε ευτυχισμένο, αφού μπορείτε.

ΠΕΜΠΤΗ – ΔΙΑΣ

Η Πέμπτη κυβερνάται από τον πιο ισχυρό πλανήτη στην αστρολογία, τον Δία, ο οποίος φέρνει εύνοια, ανάπτυξη, ευημερία, αισιοδοξία, επέκταση, ευτυχία και σωστή προοπτική. Είστε γεννημένοι ηγέτες, φιλόδοξοι, γενναιόδωροι και έχετε χαρισματικές προσωπικότητες που προκαλούν το θαυμασμό των άλλων.

Μπορεί να διαπρέψετε στην πολιτική, αλλά και σε υπεύθυνες θέσεις εκτελεστικού χαρακτήρα που χρειάζονται άτομα με όραμα και αίσθημα ευθύνης. Βαριέστε εύκολα, δεν αντέχετε τις μονότονες εργασίες και θέλετε να υπάρχει ανταγωνισμός για να δείξετε ότι υπερέχετε. Μπορεί να έχετε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αντιμετωπίζετε τη ζωή με αισιόδοξο και αποφασιστικό τρόπο. Είστε καλοί σύμβουλοι και περιβάλλεστε από άτομα που σας εμπιστεύονται για την κρίση σας και τις απόψεις σας.

Το πάθος χαρακτηρίζει και την προσωπική σας ζωή. Θέλετε να συνδέεστε βαθιά με το ταίρι σας και δεν σας αφορούν οι επιφανειακές σχέσεις. Προτιμάτε να έχετε δίπλα σας ένα άτομο που σας θαυμάζει και είστε διατεθειμένοι να κάνετε τα πάντα για να το εντυπωσιάσετε. Δεδομένου ότι πλήττετε εύκολα, ο σύντροφος σας θα πρέπει να διατηρεί το ενδιαφέρον σας αναλλοίωτο αλλά και να μπορεί να σας ακολουθεί στην περιπετειώδη και αεικίνητη ζωή σας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, ιδιαίτερα με τον σύντροφό σας είναι η ειλικρίνεια σας, η οποία αγγίζει τα όρια της αγένειας. Έχετε την τάση να λέτε ακριβώς ότι σκέφτεστε χωρίς να συνειδητοποιείτε τι συναισθήματα προκαλείτε και τι πληγές ανοίγετε. Μάθετε να έχετε ενσυναίσθηση για να διατηρείτε την αρμονία και την ισορροπία στην ερωτική σας ζωή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Όσοι έχετε γεννηθεί Παρασκευή, υπό την σκέπη της Αφροδίτης, επιθυμείτε να έχετε στη ζωή σας αγάπη, ισορροπία, ομορφιά, συντροφικότητα, ρομαντισμό, φινέτσα, πολυτέλειες και ανέσεις. Είστε πολύ κοινωνικοί και αγαπάτε τις τέχνες. Συχνά εξαρτάστε από τις απόψεις των άλλων και η διάθεση σας επηρεάζεται από την ενέργεια που εισπράττετε από το περιβάλλον σας. Είστε άνθρωποι με ισχυρή ενσυναίσθηση και σας αρέσει να προσφέρετε τη βοήθεια σας.

Ασκείτε γοητεία, προσελκύετε εύκολα τους άλλους, αλλά και το χρήμα. Γενικά είστε τυχεροί και οι συνεργασίες που δημιουργείτε συμβάλουν στην ανάπτυξη και την εδραίωση σας. Το ταλέντο, η αισθητική, η δημιουργικότητα και οι καινοτόμες ιδέες που έχετε σας βοηθούν να ξεχωρίσετε στην καριέρα σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε ως «οδηγό» το κέρδος και το χρήμα για τις επιλογές σας, διότι αυτή η στάση θα σας οδηγήσει σε αποτυχία. Πρέπει το επάγγελμα που θα επιλέξετε να το αγαπάτε και να σας εκφράζει για να φτάσετε στην κορυφή.

Στην προσωπική σας ζωή θέλετε πολύ αγάπη και εξασφάλιση και προτιμάτε το σπίτι σας να είναι ευρύχωρο, πολυτελές και με ανέσεις. Ο έρωτας για εσάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά οι επιλογές που κάνετε στους συντρόφους σας είναι πάντα με το συναίσθημα και αυτό σας οδηγεί πολλές φορές σε αδιέξοδες καταστάσεις. Μόλις ερωτεύεστε χάνετε τον εαυτό σας και παρασύρεστε σε αποτυχίες. Πρέπει να δίνετε χρόνο για να γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους πριν τους βάλετε στο κρεβάτι και την καρδιά σας, για να μην πληγώνεστε και χάνετε χρόνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΡΟΝΟΣ

Η επήρεια του «αυστηρού» Κρόνου, κάτω από την οποία γεννηθήκατε, σας κάνει πιο ώριμους και συνειδητοποιημένους. Η ζωή για εσάς δεν είναι «πάρτι», αλλά πρόγραμμα και πειθαρχεία. Κάνετε σταθερά βήματα, δεν παίρνετε ρίσκα, είστε εργατικοί και αφοσιωμένοι. Δεν έχετε χρόνο για χάσιμο και θέλετε ότι κάνετε να έχει νόημα και ουσία. Οι εμπειρίες σας μετατρέπονται σε μαθήματα ζωής, αφού δίνετε σημασία στη λεπτομέρεια των γεγονότων. Πολλές φορές η υπευθυνότητα σας, ξεπερνά τα όρια της αυστηρότητας και φαίνεστε στους γύρω σας ως ξεροκέφαλοι, άκαμπτοι και δογματικοί.

Θέλετε να έχετε τον έλεγχο, προτιμάτε θέσεις ευθύνης και κοπιάζετε για την εξασφάλιση σας. Η ευφυΐα, οι υπολογιστικές ικανότητες, η πειθαρχεία και η σπιρτάδα σας σάς βοηθούν να αποδείξετε γρήγορα ότι αξίζετε και ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας κάθε εργασία που αναλαμβάνετε. Όμως όλα αυτά, μαζί με την τελειομανία σας, κάνουν τους άλλους να δυσκολεύονται να συνεργαστούν μαζί σας, διότι δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας.

Σε προσωπικό επίπεδο είστε ντροπαλοί και έχετε συστολές. Επιλέγετε με ιδιαίτερη προσοχή τους συντρόφους σας και δεν βάζετε τον οποιοσδήποτε στο σπίτι σας και στην καρδιά σας. Ωστόσο, όταν κάποιος περάσει τις «εξετάσεις» θα του δώσετε γη και ύδωρ και θα τον έχετε κορώνα στο κεφάλι σας, αρκεί να μπορέσει να κατανοήσει την ανάγκη σας για ανεξαρτησία. Γενικώς σε όλους τους τομείς της ζωής σας ακολουθείτε τα δικά σας θέλω και δεν υπολογίζετε τις συμβουλές και τις γνώμες των άλλων.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.