Τι γίνεται με το δάσος Ωραιοκάστρου που προσβλήθηκε απο το φλοιοφάγο έντομο;

Στην τελική ευθεία η παρέμβαση στις δασικές εκτάσεις  που προσβλήθηκαν από το φλοιοφάγο έντομο

 Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση στις δασικές εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου οι οποίες έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο «Tomicus piniperda», το ίδιο έντομο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και στο δάσος του Σέιχ Σου.

Κλιμάκιο του δήμου Ωραιοκάστρου -με τη συμμετοχή του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Πασχάλη Χατζηευαγγέλου και του εμπειρογνώμονα του δήμου σε θέματα διαχείρισης δασικών εκτάσεων και προστασίας του περιβάλλοντος Χρήστου Νεοφύτου- πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αυτοψία στο δασόκτημα του Ωραιοκάστρου όπως και στις δασικές περιοχές του Πενταλόφου, της Νεοχωρούδας και της Λητής, που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο έντομο. Το κλιμάκιο του δήμου Ωραιοκάστρου συνόδευσε ο Ιωάννης Ηλιάδης από μέρους του δασικού συνεταιρισμού Σταυρού «Η Ένωση», ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ξύλευση και την απομάκρυνση των κατεστραμμένων δέντρων.

 

Σύσκεψη στο δημαρχείο

Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρασαββίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι όροι του συμφωνητικού που πρόκειται να υπογραφεί, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες υλοτόμησης. Η παρέμβαση, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, θα γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.