Τι ζητάει ο Σ.Γ. του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ως μέτρα έπειτα απο την επίθεση σε μαθητή απο εξωσχολικό

Τι ζητάει ο Σ.Γ. του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ως μέτρα έπειτα απο την επίθεση σε μαθητή απο εξωσχολικό

Έπειτα απο την επίθεση που δέχθηκε μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου απο εξωσχολικό στις 3/2/2023 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείο προχώρησε σήμερα στην παρακάτω επιστολή προς τον δήμο Ωραιοκάστρου για μέτρα που πρέπει να παρθούν ως προς την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας:

ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Με την παρούσα επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου απευθύνεται στο Δήμο Ωραιοκάστρου και εκφράζει τη βαθειά ανησυχία του για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας. Ο Σύλλογος ζητεί τη συνδρομή του Δήμου στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας τα οποία έχουν προκύψει στο σχολείο μας.
Κατ΄αρχάς να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας την Παρασκευή 03/02/2023 την ώρα διαλείμματος , εξωσχολικό άτομο εισχώρησε στον αύλειο χώρο και ενεπλάκη σε καυγά με μαθητή απειλώντας την σωματική του ακεραιότητα. Στο σημείο βρισκόταν πλήθος μαθητών , καθώς ήταν ώρα διαλείμματος, όπως επίσης καθηγητές που είχαν εφημερία. Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ , η αστυνομία , η Δευτεροβάθμια και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η υγεία του μαθητή και έπειτα να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς.
Ακολούθως, κρίνουμε απαραίτητο να σας παραθέσουμε παρεμβάσεις που κρίνουμε ότι πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.
1. Στην κύρια είσοδο του σχολείου μας η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου & Καποδίστρια, πρέπει να τοποθετηθεί κουδούνι εισόδου και αυτόματος μηχανισμός κλειδαριάς.
2. Να επισκευαστούν και να ενισχυθούν τα κάγκελα που αφήνουν δίοδο από το σχολικό κτίριο του 1ου Λυκείου προς το δικό μας και αντίστοιχα.
3. Ζητάμε να εξεταστεί και να ληφθεί πολύ σοβαρά η τοποθέτηση φύλακα ή άτομο γενικών καθηκόντων κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας άμεσα.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας καθώς θεωρούμε το θέμα μείζονος σημασίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως για τους μαθητές του σχολείου. Μαθητές και καθηγητές πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι στο σχολικό περιβάλλον .
Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων
Η πρόεδρος Βασιλική Ξώμαλη
Η γραμματέας Δέσποινα Φωτοπούλου

Ωραιόκαστρο: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό επεισόδιο σε σχολείο

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.