Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις για να ενταχθούν στα δύο νέα προγράμματα

Ο ΟΑΕΔ προετοιμάζεται να προκυρήξει στο τέλος του Αυγούστου δύο νέα προγράμματα για την 4μηνη απασχόληση 13.000 άνεργων νέων εως 29 ετών και χθες με ανακοίνωση του ενημερώνει τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτά θα πρέπει να προχωρήσουν σε αίτηση ηλεκτρονικά από τις 22 Αυγούστου. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες διαθέτουν κλειδάριθμο.
ΟΑΕΔ,oaed
Στην περίπτωση που οι εργοδότες δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι προκήρυξη της δημόσιας πρόσκλησης για τα δύο νέα προγράμματα αναμένονται άμεσα. Αφορούν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, το πρώτο για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και το δεύτερο για 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ. Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ασκούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί (για έναν ωφελούμενο μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 άτομα, για δύο ωφελούμενους επιχειρήσεις με προσωπικό 4-9, για τρεις ωφελούμενους επιχειρήσεις με προσωπικό 10-19, για πέντε ωφελούμενους επιχειρήσεις με προσωπικό 20-30, για οκτώ ωφελούμενους επιχειρήσεις με προσωπικό 31-50 και για δέκα ωφελούμενους επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων). Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα δύο προγράμματα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση των νέων έως 29 ετών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ/ΥΕΙ). Σκοπός των προγραμμάτων είναι οι άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα) και παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

www.dikaiologitika.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.