Το έντομο-φονιάς συνεχίζει να κατατρώει το Σέιχ Σου – Χωρίς εργασίες εδώ και 2,5 μήνες

Το έντομο-φονιάς συνεχίζει να κατατρώει το Σέιχ Σου – Χωρίς εργασίες εδώ και 2,5 μήνες

Τον κώδωνα του κινδύνου για το φλοιοφάγο έντομο που κατατρώει το δάσος του Σέιχ Σου έκρουσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις των αρμόδιων δασαρχείων της περιοχής.

«Δυστυχώς εδώ και δυόμιση μήνες δεν υπάρχει καμία παρουσία υλοτόμων, συνεχίζει το φαινόμενο να επεκτείνεται και στα υγιή δέντρα, ξαναεμφανίζεται το φαινόμενο με τα ξερά δέντρα που καταστρέφονται ολοσχερώς και επεκτείνεται συνεχώς και στα υγιή δέντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Δανιηλίδης συνεδρίασης της ΠΕΔΚΜ.

Πρόσθεσε ακόμη: «Παρά τις 500.000€ που ενέκρινε και μεταβίβασε το υπουργείο προς τα αρμόδια δασαρχεία της περιοχής, δεν προχωρούν όχι με γρήγορους ρυθμούς, αλλά ούτε καν με ρυθμούς χελώνας».

Ερωτηθείς για τον λόγο που παρουσιάζονται οι καθυστερήσεις ο κ. Δανιηλίδης σχολίασε πως το δασαρχείο «δεν απαντάει επίσημα και σοβαρά» υπογραμμίζοντας πως υποστηρίζει ότι ότι κάνει προετοιμασία, «ενώ στην επίσκεψη του κύριου υπουργού δήλωναν ότι με τη διάθεση αυτού του ποσού θα πολλαπλασιαστούν τα συνεργεία, θα γίνει εκτεταμένη εργασία έτσι ώστε να κοπούν. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο δάσος πρέπει άμεσα να μπουν δεκάδες συνεργεία με εξοπλισμό προκειμένου να κοπούν όλα τα προσβεβλημένα δέντρα καθώς και να συσταθεί αρμόδιος φορέας, ο οποίος θα μελετήσει την αναζωογόνηση του δάσους και με αναδάσωση και με άλλου είδους εργασίες.

Παράλληλα έκανε λόγο για άμεση ανάγκη μελέτης αντιπλημμυρικών έργων γιατί, σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης, «όπως βλέπουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται κάθε μέρα και πιο ισχυρά».

«Είναι θέμα επιβίωσης της πόλης, είναι θέμα ποιότητας ζωής για 1 εκατ. πολίτες. Πρέπει επιτέλους οι φορείς της πολιτείας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε να σώσουμε από τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που είναι στη Θεσσαλονίκη» κατέληξε ο δήμαρχος.

greenagenda

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.