Το καλωσόρισμα του δημάρχου Δέλτα στον Τούρκο δήμαρχο τoυ Ακτενίζ

Το καλωσόρισμα του δημάρχου Δέλτα στον Τούρκο δήμαρχο τoυ Ακτενίζ

Πολυμελής  αποστολή από το δήμο Akdeniz της Τουρκίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Muhammet Mustafa Gültak, επισκέφτηκε το δήμο Δέλτα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αδερφοποίησης των δύο δήμων με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

Ο δήμαρχος Δέλτα  Γιάννης Ιωαννίδης καλωσόρισε την τουρκική αποστολή στη γλώσσα τους: «Bayanlar ve baylar hos geldiniz»  … «καλώς ορίσατε κυρίες και κύριοι»  … είπε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογο του και την συνοδεία του στο δημαρχείο στη Σίνδο . «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε εδώ για να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας για την αδερφοποίηση μας  με τον δήμο σας και ευελπιστούμε σε μια διαρκή συνεργασία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Βέβαια η στιγμή είναι πολύ δύσκολη για τις σχέσεις των δύο χωρών ωστόσο πιστεύω ότι συνεργασίες σαν και αυτή μεταξύ μας μπορεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να οικοδομηθεί μια σχέση καλών πρακτικών ανάμεσα στις δύο χώρες. Είστε ένας δήμος που κινείται στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και με Ανθρωπιστικές λειτουργίες και αυτό για εμάς είναι πολύ θετικό για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αναπτυχθεί ανάμεσα μας ένα πολύ καλό κλίμα επικοινωνίας» τόνισε  μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης απευθυνόμενος στον   Δήμαρχο του  Δήμου Akdeniz.. Τα μέλη της Τουρκικής αποστολής που αποτελούνται από τον κ  Mustafa Kutlu, αντιδήμαρχος δήμου Αkdeniz, την κα  Esma Dumanli Kadizade, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μερσίν  στο, Τμήμα Εκπαίδευσης την κα Göknil Nur Koçak,  Καθηγήτρια  στο Τμήμα Τουρισμού  του  Πανεπιστημίου Μερσίν  και τον κ  Mesut Salih Uzman, επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Μερσίν παρέμειναν    για περισσότερη από μία ώρα στο γραφείο του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και συνομίλησαν με  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνη Αλμπάνη  και τον δημοτικό σύμβουλο Αχιλλέα Χαντέ που ήταν παρόντες  στη συνάντηση,  για τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης δώρισε στον Τούρκο ομόλογό του βιβλία με την ιστορία  του δήμου Δέλτα και ένα καλάθι με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής  ενώ ο Αντιδήμαρχος Φάνης Αλμπάνης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου δώρισαν στον Αντιδήμαρχο και στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Μερσίν αναμνηστικά από την περιοχή.

Νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Φάνης Αλμπάνης ξενάγησε τους φιλοξενούμενος στο Δέλτα του Αξιού και στις καλύβες των Μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα επισημαίνοντας ότι τα μύδια της περιοχής αποτελούν το 85% της ελληνικής παραγωγής μυδιού.

ΟΙ δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 7 Απριλίου οπότε ολιγομελής αποστολή από το δήμο Δέλτα θα επισκεφτεί τον δήμο Akdeniz της Τουρκίας.

 

Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «EuropeAid» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.