“Το Κοπρομουμουλον” του Ωραιοκάστρου,βίντεο απο τον εντυπωσιακό κόσμο των εντόμων

“Το Κοπρομουμουλον” Η μετάφραση της λέξης Κοπρομουμουλον που είναι Ποντιακή σημαίνει έντομο που μαζεύει κοπριά

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο μικρόκοσμος των εντόμων θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον σε εγρήγορση.

Θα συνεχίσω τα βίντεο μου με τους σκαραβαίους αυτό το απίστευτο σε δυνάμεις έντομο . Όταν είμαστε στην φύση και δούμε ότι κοντά μας έχει πέρασμα από κατσίκια άλογα αγελάδες και αλλά ζώα τα οποία αφήνουν τα κατάλοιπα της πέψης τους , τότε σίγουρα ένα σμήνος από μικρά μαύρα ντροουνς …. Σκαραβαίους θα ορμήσουν στις κοπριές και θα πιάσουν δουλειά .

Με ζήλο θα τεμαχίσουν κομμάτια τα οποία θα μεταμορφώσουν σε τέλειες μπάλες τις οποίες θα σύρουν με την όπισθεν σε κάποιο σημείο για να τις θάψουν . Η χρησιμότητα της μπάλας από κοπριά είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν θερμοκοιτίδα .

Στην Ελληνική μυθολογία έχουμε ένα παρόμοιο και πολύ διδακτικό μύθο, αυτόν του Σίσυφου. Συχνά στις μέρες μας γίνεται αναφορά στον μύθο του Σίσυφου σε μια προσπάθεια να συσχετισθεί, η άκαρπη και μάταιη πολλές φορές προσπάθεια των κόπων και των θυσιών των ανθρώπων με αυτή του Σίσυφου.

Σύμφωνα με τον Μύθο, επειδή ο Σίσυφος θύμωσε τους θεούς, αυτοί τον τιμώρησαν να ζει μέσα στα Τάρταρα και στα σκοτάδια του, να σπρώχνει ένα βράχο συνεχώς προς την κορυφή του λόφου και λίγο πριν την κορυφή να κουράζεται και μην αντέχοντας το βάρος του, ο βράχος να ξεφεύγει, να κατρακυλάει πίσω στους πρόποδες και ο Σίσυφος να αρχίζει πάλι από την αρχή την ίδια προσπάθεια.

Φωτιάδης Νίκος

Η απογείωση του σκαθαριού,βίντεο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.