Το μήνυμα της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου #μενουμεσπιτι – διαβάζουμε στο σπίτι

Το μήνυμα της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου #μενουμεσπιτι – διαβάζουμε στο σπίτι

Όλοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα δίχως προηγούμενο λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19 και ότι δεν απειλείται μόνο  η  υγεία μας  αλλά δοκιμάζεται και η αντοχή της κοινωνίας μας.

 

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζοντας το σύνολο των Γονέων, απευθύνουμε αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος εργάζονται για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας στην εξασφάλιση πολύτιμων αγαθών όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια και η επάρκεια σε βασικά προϊόντα.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά και για όσους δεν ανήκουμε στις παραπάνω περιπτώσεις  ακολουθούμε την οδηγία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

 

Για τους Μαθητές όμως το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχήσει είναι

το  «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» 

 

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το μακροχρόνιο κλείσιμο των σχολείων. Πρόκειται για μια υποστηρικτική εκπαιδευτική διαδικασία η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει  την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών. Για την υλοποίηση της όμως προκύπτει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται τόσο με τη δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεσης με το διαδίκτυο όσο και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

 

Η εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δυσκολεύει ήδη πολλούς γονείς, αλλά και η χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των αξιόλογων ψηφιακών επιλογών  (e-me, η-class) που έχουν αναπτυχθεί μέσω sch από το υπουργείο Παιδείας απαιτεί στην πλειοψηφία της γνώσεις και χρόνο εξοικείωσης με τις εφαρμογές.

Το μέτρο είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί για όλους τους μαθητές για αυτό θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι φορείς

 

  • να φροντίσουν για τον εξοπλισμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλων των οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν.
  • να φροντίσουν ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • να εξοπλίσουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων και να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους σε δίκτυο ίντερνετ

Ας δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το χρόνο τους στο σπίτι μαθαίνοντας μέσω των  ψηφιακών εργαλείων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και ας υποστηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκπαιδευτικών για την υλοποίηση και εφαρμογή αυτής.

Η Ένωση είναι σε διαρκή διαβούλευση διερευνώντας τόσο με την Ομοσπονδία όσο και με το Υπουργείο Παιδείας για το πώς θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Η αγωνία μας είναι πολύ μεγαλύτερη για τους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου για το χρόνο και τρόπο διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

 

Σήμερα βέβαια γιορτάζουμε και τιμούμε την επέτειο της 25η Μαρτίου 1821, μιας ημέρας με διττή σημασία και αξία για όλους τους Έλληνες: μια θρησκευτική εορτή, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική συνάμα, μιας και σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία.

Διπλός όμως και ο κίνδυνος που διαφαίνεται: η παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω κορωνοϊού και η ασύμμετρη απειλή στα σύνορά μας.

 

Παρελάσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα ξαναέρθουν και θα τιμήσουμε τους ήρωες όπως τους αξίζει και επιβάλλεται.

 

Μένοντας σπίτι: Θα βοηθήσουμε τους σύγχρονους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές στρατιωτικούς, αστυνομικούς , λιμενικούς και όλους αυτούς που βρίσκονται έξω για εμάς.

 

Μένοντας σπίτι: Μπορούμε και θα ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, βγαίνοντας νικητές.

 

Μένοντας σπίτι: Θα διαφυλάξουμε το συλλογικό αγαθό της υγείας και θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειας μας, τους φίλους μας και τις ευπαθείς ομάδες, τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες μας.

 

Ευχόμαστε υγεία σε όλους και να περάσει γρήγορα και ανώδυνα αυτή η δοκιμασία

Με εκτίμηση το ΔΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.