Κοκκινολαίμης “Εριθακος ο ερυθρόλαιμος “

Κοκκινολαίμης “Εριθακος ο ερυθρόλαιμος “

Κοκκινολαίμης ΄΄ Εριθακος ο ερυθρόλαιμος ΄΄ Με επιστημονική ονομασία Erithacus rubecula rubekula . Ένα πανέμορφο μικρό ωδικό πτηνό της οικογένειας των Μυιοθηριδων , βρίσκετε σε δάση πάρκα κήπους σπιτιών και αναπαράγετε σε φυσικές δασικές περιοχές . Είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ωδικά πτηνά με το πορτοκαλή χρώμα στο μπροστινό του μέρος .

Η τροφή του αποτελείται από αράχνες γεωσκωληκες μικρές σαύρες , έντομα προνύμφες σκαθαριών άγρια βατόμουρα και διάφορους καρπούς . Είναι ημερόβιο πτηνό μα καμία φορά δραστηριοποιείτε και το βράδυ , είναι εξοικειωμένος με τον άνθρωπο και μπορείτε να το πλησιάσετε αρκετά . Όσο μικρό φαίνεται άλλο τόσο είναι μαχητικό στην διεκδίκηση της εδαφικής του κυριότητας . Έχει και μια απίστευτη ικανότητα να ανιχνεύει μαγνητικά πεδία μέσω της όρασης του . Συχνά τραγουδά το βράδυ με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να το μπερδεύουν με το τραγούδι του αηδονιού , αναπαράγεται από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Ιουλίου , φωλιάζει στην πυκνή βλάστηση και σε δενδρόκηπους ακόμα και σε διάφορα τεχνητά σκευάσματα , η φωλιά του αποτελείται από φύλλα βρύα χόρτα και μαλλί , γεννά 3 έως 8 αβγά .

Η επώαση γίνετε μόνο από το θηλυκό το αρσενικό εφοδιάζει με τροφή 3 φόρες την ώρα , η διάρκεια της επώασης είναι 12-15 ημέρες . Ήταν ιερό πουλί του Σκανδιναβού Θεού Θωρ , έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα όπου εμφανίζετε σε κάρτες Χριστουγέννων , σε ένα παραδοσιακό παιδικό παραμύθι κοκκινολαίμηδες καλύπτουν τα νεκρά σώματα παιδιών ( Babes in thw Wood ) .

Ένας θρύλος λέει ότι οι κοκκινολαίμηδες παραδίδουν της Χριστουγεννιάτικες κάρτες , Η σύνδεση με τα Χριστούγεννα πιθανόν προέκυψε από τους ταχυδρόμους στη βικτοριανή Βρετανία όπου φορούσαν κόκκινα πανωφόρια και είχαν το παρατσούκλι Robin κοκκινολαίμης .

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.