Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ξεκινάει στην Καλαμαριά

Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ξεκινάει στην Καλαμαριά

Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων χρόνων οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς διοργανώνουν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13Φεβρουαρίου 2022, το Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών.

Το φεστιβάλ που έχει ενταχθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (ConseilInternationaldelaDanse – CID – InternationalDanceCouncil) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό(CIDPanorama-ImportanteventsinDance) πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ελληνικούς συλλόγους της ομογένειας.

Στις τρεις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α)το Σάββατο 12Φεβρουαρίου 17:30-20:00 και την β)Κυριακή 13Φεβρουαρίου 12:00-14:30 και γ) Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 17:30-20:00θα συμμετάσχουν συνολικά 300 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τον Καναδά, από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, δίνοντας στο φεστιβάλ ένα διεθνή χαρακτήρα.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα φιλοξενηθεί ondemandτην Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 12:00-14:30 το μουσικό σχήμα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ με βαλκανικές μουσικές που θα δώσουν χρώμα στο άνοιγμα του Τριωδίου.

Αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού Σαραρίμ είναι  η Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης-Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Καλαμαριάς

Η πρόσβαση στο φεστιβάλ γίνεται μέσω της πλατφόρμαςhttps://estage.grκαι η φετινή διοργάνωση στηρίζει το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ.

 

Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και δράσεις.

Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.