Το «χρυσάφι» της Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Δέλτα Αξιού από το Διάστημα

Το «χρυσάφι» της Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Δέλτα Αξιού από το Διάστημα

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία, τραβηγμένη απευθείας από το Διάστημα, μοιράστηκε την περασμένη Πέμπτη με τους πάνω από 2,7 εκατομμύρια (!) διαδικτυακούς ακολούθους του ο Γάλλος αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Τομά Πεσκέ, που αυτό το… διάστημα βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εικόνα έχει, δηλαδή, τραβηχτεί κάτι περισσότερο από 400 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της θάλασσας!

Στην τόσο ισορροπημένη χρωματικά εικόνα δεσπόζει σαν… χρυσάφι ο Αξιός Ποταμός όπως εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο, «αλλοιώνοντας» τη μπλε του όψη σαν να ‘ναι καμβάς, ενώ λίγο πιο πάνω και αριστερά διακρίνεται ο οικισμός Νέα Μάλγαρα – Κύμινα.

Η περιοχή γύρω από το Δέλτα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον Γάλλο αστροναύτη, που στην ανάρτησή του σημειώνει: «Αυτή η περιοχή γύρω από το Δέλτα του Αξιού φαίνεται να διατηρεί τη γεωργία της ιδιαίτερα οργανωμένη. Είναι #cropart, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν ξεχωρίζουν τόσο οι αυστηρά ορθογώνιες καλλιέργειες, αλλά η τοποθέτησή τους πλάι πλάι στο ρευστό σχήμα της εκβολής του ποταμού».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τομά Πεσκέ βρίσκεται σε αποστολή του ESA στον ISS, αυτή τη φορά στη Mission Alpha.

 

 

greenagenda.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.