Το «Όχι» του Δ.Σ. Ωραιοκάστρου στην τοποθέτηση διοδίων στο Δερβένι

Με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου εκφράζει την την αντίθεσή του στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στο ύψος του Δερβενίου

Δημοτικό συμβούλιο δήμου Ωραιοκάστρου κατά την 4η τακτική συνεδρίασή του στις 09/03/2021 προχώρησε στην έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος: 

Η τυχόν τοποθέτηση πλευρικά διόδια στο ύψος του Δερβενίου, τόσο στην είσοδο της Λητής στον αυτοκινητόδρομο όσο και στην έξοδο μέσω των Λαγυνών,  δημιουργήσει την απαράδεκτη συνθήκη να γίνει η Μυγδονία το μοναδικό προάστιο της Θεσσαλονίκης που οι κάτοικοι του θα πληρώνουν διόδια για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης,  καθότι ο δήμος Ωραιοκάστρου ανήκει στο πολεοδομικό συγκρότημα της.  Επιπλέον,   τυχόν τοποθέτηση διοδίων  στην Εγνατία Οδό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία αντίκειται στις διατάξεις του νόμου και επομένως θα πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση  η τοπική μας κοινωνία  απαιτεί  να μην παρεμποδιστεί ούτε κατ΄ελάχιστον η  πρόσβαση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και να μην υπάρξει καμία χιλιομετρική επιβάρυνση. Αντιθέτως,  η πολιτικά έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τη συντήρηση των υφιστάμενων οδικού δικτύου, για την κατασκευή της παράπλευρης οδού Εγνατίας ( από περιοχή Πούλκας μέχρι τη Λητή)  αλλά και για την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερη του έτους 2003 κατάσταση με την επανακατασκευή της γέφυρας του Δερβενίου.

Το παρόν ψήφισμα επέχει θέση ισχυρές συστάσεις- προειδοποιήσεις να μην προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές σε  πράξεις που θα προσβάλλουν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών της Μυγδονίας και εκφράζει το σύνολο των τοπικών της αρχών όπως και τη βούληση του δήμου Ωραιοκάστρου. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.