Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος – Προσποιούμενος τον αστυνομικό βίαζε και λήστευε γυναίκες

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ημεδαπός άνδρας που ενέχεται σε περιπτώσεις βιασμών γυναικών και ληστείες σε βάρος τους

Προσποιούμενος τον αστυνομικό έπειθε τα υποψήφια θύματα να επιβιβαστούν στο όχημά του και τα οδηγούσε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος

Ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους, προχώρησε στη σύλληψη ημεδαπού, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους.

Πρόκειται για 38χρονο άντρα για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες και στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε οτι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα 15 – 20 Μαρτίου 2021, προσέγγισε τρείς γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό και αφού τις έπεισε να επιβιβαστούν στο όχημά του με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου, τις οδήγησε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος, οπότε και προχώρησε, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι, ο 38χρονος άντρας είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για την οποία είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης μέχρι την υπό όρους αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.